1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. KUULA STAR FM-i! I Mindset coach Karmo Kivi annab nõu, kuidas mõttemustreid muutes saavutada oma eesmärke
KUULA STAR FM-i! I Mindset coach Karmo Kivi annab nõu, kuidas mõttemustreid muutes saavutada oma eesmärke

KUULA STAR FM-i! I Mindset coach Karmo Kivi annab nõu, kuidas mõttemustreid muutes saavutada oma eesmärke

Mindset coach Karmo Kivi rääkis Star FM-i hommikuprogrammis mõttemustrite muutmisest. Näiteks kui sind kimbutab rahapuudus, saab mõttemustreid muutes leida elule uusi vaatenurki, kuidas tekitada lisasissetulekuallikaid, et raha juurde saada.

Saladus, mis lõi uue elu

Karmo Kivi jõudis nende teadmisteni, kui talle kinkis tööandja 2006. aastal raamatu “The Secret”. Küll aga mitte kohe, sest alguses tundus talle tobe, et mis mõttes saab oma mõtetega luua – ülemus ju ütleb, palju palka saab.

Ta pani filmi kõrvale ega vaadanud seda lõpuni. 2012. aastal ütles tema naine, et teeme ettevõtte. Nad olid seda 5-6 aastat mõelnud, aga polnud tegutsenud. Jutuks tuli taas “The Secret” film. Kui Kivi selle ära vaatas, otsustas ta, et peab seda õppima. “Ma ei saanud neid tulemusi, mida tahtsin, ehkki tegin palju tööd. Tihtilugu inimesed teevad õhtuni tööd ja siis avastavad, et neil pole tegelikult aega pere jaoks. Teevad tööd, aga ei ole aega ega raha,” toob ta välja levinud vea.

Just tänu filmile sai ta aru, et midagi on valesti – tippsportlastel on oma juhendajad, meeskonnad ja siht. Nii otsustas ta, et ka temal on vaja mentorit ning otsustas kohtuda Bob Proctoriga. “Naine ütles, et see pole võimalik. Kuidas sa temaga kokku saad? Neid inimesi on maailmas miljoneid, kes tahavad temaga kokku saada,” meenutab ta.

Kuid Kivi leidis New Yorgis toimuva koolituse ning otsustas sinna minna.  Pärast Bob Proctoriga kohtumist hakkasid toimuma tema elus muutused nii rahalises seisus kui eneseteostuses.

Karmo Kivi. Foto: Karen Härms

Harjutus, kuidas oma elu paremaks muuta

  • Kivi rõhutab, et kui sul on käepärast paber ja pliiats, on see kõige võimsam vahend oma elu muutmiseks.
  • Pane paberi peale kirja, mida sa tegelikult tahad. Kui tahad olla saatejuht, siis pane kirja, millises saates, kus riigis. Võid ju otsustada, et tahad olla saatejuht hoopis teisel kontinendil.
  • Kui sa ei tea, mida sa tahad, võid kirja panna, mida sa ei taha. Näiteks ei taha hommikust õhtuni tööl käia, järelikult tahad vabadust. Kui ei taha, et oleks piiratud sissetulek, tahad, et oleks piiramatu sissetulek.
  • Tähtis on, et sa ise seda sooviksid, mitte et keegi ütleb sulle, mida sa tahtma peaksid.

Karmo Kivi korraldab 6. juunil ka webinari “Võitja minapildi loomine”. Infot selle kohta leiad Facebookist!

KUULA SAADET!

Head Uudised GoodNews