1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. KUULA I „Heaolu jutud Silja ja Kristiga“: Peep Vain: heaolu suurendamiseks tuleb teha asju, mis endale rõõmu valmistavad
KUULA I „Heaolu jutud Silja ja Kristiga“: Peep Vain: heaolu suurendamiseks tuleb teha asju, mis endale rõõmu valmistavad

KUULA I „Heaolu jutud Silja ja Kristiga“: Peep Vain: heaolu suurendamiseks tuleb teha asju, mis endale rõõmu valmistavad

Silja Siller ja Kristi Roosimägi räägivad oma podcastis „Heaolu jutud“ nii omavahel kui ka erinevate inimestega heaolust ning kõigest sellest, mis tekitab inimestes head enesetunnet. Nende jutud räägivad elust, naudingutest, väljakutsetest ja arengust – ühesõnaga kõigest, mis aitab inimestel jõuda heaoluni. Podcast`is otsivad naised erinevaid „ah-haa“ momente elust, elamusi ja kogemusi ning soovivad aru saada, võtta õppust ja areneda koos kuulajate ja saatekülalistega.

Kristi Roosimägi ja Silja Siller. Foto: erakogu

Selles episoodis käis Siljal ja Kristil külas koolitaja Peep Vain, kes jagas oma kogemusi ning mõtteid heaolust, ohvrirollist, unistustest, lootusest ja paljust muust.

Peep Vain. Foto: Erakogu

Igaühe sünniõigus ja absoluutne ainuisikuline kohustus enda heaolu eest seista – mitte keegi seda sellisel moel ei oska seda teha, pole kohustatud seda tegema ja ei tee ka.

Toome teieni 11 head mõtet Peep Vainu poolt.

  • Loota, et sul on kogu aeg suu kõrvuni, ei ole üldse realistlik.
  • Kui tahad heaolu suurendada, siis tee neid asju, mis sulle endale rõõmu valmistavad.
  • Heaolu üks saladus on poogen. Kui heas mõttes ükskõik sul võib asjadest olla.
  • Enne sa samme ei astu, kui sa päriselt tahtma hakkad. Tahta on vaja. Enda maksimaalselt heaolu on kogu aeg tarvis tahta ja väärtustada, mitte keegi teine ei tule sulle seda pakkuma.
  • Elus on olulised kord ja tasakaal. Sul on elus erinevad osad ja siis on küsimus, kas nad on kõik võrdselt korras või mõni on paremas seisus kui teine. Selline heaolu on nii väline kui ka sisemine.
  • Pikalt ohkimine ja jauramine teeb hoopis halba.
  • Enda järjest parem tundma õppimine on oluline – kes ma olen, milline ma olen, enda tunnetamine, eneseteadlikus. Kuidas sa valid, kui sa ei tea, mis sulle sobib?
  • Inimesel peab olema midagi, mida oodata.
  • Hingehaavad tuleb korda teha ja mineviku jamps päriselt ära tegeleda. Kuidas seda testida? Kui mõtled sellest või räägid sellest, ei tekita klompi enam kurku.
  • Luua on vaja. Tahad kogeda heaolu rohket elu? Sa pead looma, loomise ja tagasi alguse juurde, et saad sellest rõõmu ammutada. Ükskõik, mida sinu annete kohaselt pakkuda teistele või ainult endale rõõmuks.
  • Tahta on vaja. Igaühe sünniõigus ja absoluutne ainuisikuline kohustus enda heaolu eest seista – mitte keegi seda sellisel moel ei oska seda teha, pole kohustatud seda tegema ja ei tee ka.
Foto: Shutterstock.com

KUULA SAADET!

Triin Sooäär Toimetaja