1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. Kuidas valmistuda aasta eesmärkideks? Mõista oma motiive ja tunne uhkus oma väärtushinnangute üle
Kuidas valmistuda aasta eesmärkideks? Mõista oma motiive ja tunne uhkus oma väärtushinnangute üle

Kuidas valmistuda aasta eesmärkideks? Mõista oma motiive ja tunne uhkus oma väärtushinnangute üle

Foto: Shutterstock

Selleks, et oma soove tunda ning mõista nende lähtemotiivi, on vaja oma mõtteid analüüsida. Parim võimalus oma soovide mõistmiseks on nende juurde tasahilju hiilida, kirjutab Peeter J. Daniels, kes on kirjutanud raamatu “Kuidas saavutada oma elu eesmärke”.

Raamatu autor ütleb, et tee mida tahad, kuid kindlasti ära püüa oma soovidega otsekohe kohtuda. Vastasel juhul võid vallandada oma alateadvuses šokilaineid, mis lihtsalt suruvad motiivid veel sügavamale ning teevad ülesande neid ära tunda üha keerulisemaks.

Kui kaugele oled valmis minema, et oma eesmärki saavutada

Sa peaksid endalt küsima, kui kaugele oled valmis minema, et oma eesmärki saavutada või vältida. Ära märgi pluss- ega miinusmärke oma vastuste ette, sest kõik, mida selles staadiumis on vaja püüda saavutada, on äratundmine, mitte hindamine. Kui sa katsetad sel viisil mõned nädalad ning lihtsalt naudid oma soovide tõeliste sügavuste avastamist, siis mõne aja pärast saavad su motiivid hõlpsasti ilmsiks. Katsu oma soovid läbi valesignaalide suhtes, mis võivad tuleneda sinu paiklikest või pärilikest tavadest ja mis sinu kui isiku jaoks ei oma mingit tähtsust, kirjutab autor raamatus. Sa peaksid lihtsustama oma soovide üldpilti, eemaldades üksikasju ja harjumusi, mis ei ole tegelikult osa sinust. Koge, kui lihtne on eemaldada kõike seda soovimatut ja rasket pagasit, mis kuulub teise aega, teise kohta, teistele inimestele.

Ära unusta olla pisut uhke selle üle, kes sa oled 

Kui lood oma väärtushinnangute süsteemi, siis ära unusta olla pisut uhke selle üle, kes sa oled ning mille eest sa seisad. Puhastamine selles punktis võib hiljem ära hoida valestarte, kahtlusi ja läbikukkumisi. Sa pead hindama oma praegust soovide põhimikku ja jätma neile võimaluse kasvada sinu väärtushinnangute piires.

Mida sa oled valmis ohverdama unistuste saavutamiseks? 

Hea mõõdupuu tegelike motiivide kontrollimiseks on küsida endalt, kui suure osa oma elust olen ma valmis andma selle soovi täitumise eest. Teisisõnu, kas mu soovid peegeldavad lihtsalt seda, mis mulle meeldiks, et juhtuks, või seda, mida ma olen valmis ohverdama, et asi õnnestuks.

Imelist alanud aastat Sulle, head unistuste lähtemotiivide analüüsimist ja iseenda ning oma väärtushinnangute üle uhkust tundmist! Et tuleks ikka üks vinge aasta!

Monika Kuzmina Peatoimetaja