1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. Edu eest tuleb maksta! Mis on edu hind?
Edu eest tuleb maksta! Mis on edu hind?

Edu eest tuleb maksta! Mis on edu hind?

Foto: Shutterstock

Edu eest tuleb maksta. Enamasti sõltub vahetuskurss sinu pühendumise eest sinu nõudmistele. See ei pea olema tingimata täielik. See varieerub isikuti, kuna iga inimene on erinev, kuid mõned printsiibid siiski kehtivad, kirjutab Peter J. Danielt raamatus “Kuidas saavutada oma elu eesmärke”.

Esiteks, maksime jätkub kogu elu 

Sina ise ja see osa sinust, millega oled nõus kauplema, kujundavad vahetuskursi läbi elu.

Teiseks, tasu pühendumise eest on elav, mitte elutu 

Tasu sinu pühendumise eest on elav, mitte elutu, nagu näiteks raha. Kuna oleme inimesed, vahelduvad tujud ja muutuvad olukorrad, mis meid mõjutavad. See on põhjus, miks me kaupleme tihti erinevalt. Me maksame täna rohkem või vähem oma pühendumise ja aususe eest, kui me maksime eile, või teeme seda homme, kuid maksta meil tuleb. Kui maksame, siis võidame. Kui väldime maksmist, siis kaotame. Nii lihtne see ongi. Põhimõtteliselt on tasu alati sama – elu ühe osa vahetamine teise vastu.

Kolmandaks, tehing on siduv, kuid aus 

Oma pühendumise ja aususe vastu me loovutame meeleheite, läbikukkumise, pettumuse ja hirmu. Vastu saame enesekindluse, edu, optimismi ja julguse.

Loomulikult koged sa aeg-ajalt ebamugavust edu teel ja eesmärkide saavutamisel ning hind võib tunduda pööraselt kõrge võrreldes koheste tulemustega. Kuid sinu fookuses peaks alati olema pikaajaline perspektiiv.

Monika Kuzmina Peatoimetaja