1. Avaleht
  2. Hingele
  3. „Kuidas vabaneda depressioonist, hirmust, häbist ja ärevusest” – suurseminar nüüd saadaval Elisa Stage’is!
„Kuidas vabaneda depressioonist, hirmust, häbist ja ärevusest” – suurseminar nüüd saadaval Elisa Stage’is!

„Kuidas vabaneda depressioonist, hirmust, häbist ja ärevusest” – suurseminar nüüd saadaval Elisa Stage’is!

Elisa Stage’i vahendusel saab nüüd vaadata oktoobris peetud suurseminari „Kuidas vabaneda depressioonist, hirmust, häbist ja ärevusest”, kus kõnelesid Kristiina Garancis, Alar ja Elina Ojastu, Tiit Trofimov, Marko Lepik, Gerly Sepp, Argo Sarapuu, Ereli Järv, Allan Eesmaa, Monika Palm, Deniss Vinogradov, Lilia Märtmaa ja Erki Kaikkonen.

„Sellel seminaril keskendume inimest väga tugevalt kontrollivatele teemadele, nagu depressioon, hirm, ärevus ja häbi, mis on just hetkel maailmas kõige rohkem inimese tervist hävitavamad teemad. Just need probleemid viivad alla inimeste elutahte, elujõu ja nende tagajärjel sulgeb inimene tugevalt ennast kapslisse, millest välja ronida näib suhteliselt võimatu. Tihti on tagajärjeks rasked haigused ja kehalised hädad,” ütles korraldaja Tiit Trofimov. „Kõik on kinni sinu enda tahtes ja teadlikkuses, et saada vabaks või vabamaks just nendest teemadest, mida sellel seminaril käsitleme.”

„Kõnelema tulevad just sellised inimesed, kes iseendasse on julgenud vaadata, elavad teadlikku elu ja julgevad olla nemad ise ka kõige ebamugavamatel hetkedel. Me kõik, kes me astume seekord lavale, oleme veendunult seisukohal, et meie tervis sõltub eelkõige meist endist ja selle teadvustamine ja ellu rakendamine on üks olulisemaid asju, millega iseenda elu looma hakata,” lisas ta.

Endaga tuleks luua aus ja armastav suhe

„Muredest rääkimine on nagu see amortisaatorite süsteem, mis maavärinate piirkonnas pilvelõhkujaid üleval hoiab. Nendele, kes arvavad, et rääkimine on nõrkus, võib öelda vastu, et psühholoogiliselt on tõestatud, et see on väga strateegiliselt kasulik nõrkus,” ütles Allan Eesmaa, kelle loengu teemaks oli „Synctuition”.

„Jooga on mind õpetanud nägema tervikut, kõige ja kõigi seotust omavahel. Aitab see, kui luua endaga aus, austav, vägivallatu ja armastav suhe, kogeda ka maailma ja kõiki suhteid nii,” sõnas joogaõpetaja Ereli Järv.

„Hingamisteraapiat kasutades saab luua depressiooni asemel hoopis teistsugust elamisviisi, kus on parem enesetunne, selged mõtted, sügavad taipamised ja sisemised muutused. Hingamisega saab vabaks lasta kõik sisemised põhjused, mis hoiavad inimest selles seisundis kinni,” lausus hingamisterapeut Monika Palm.

Kella 5 Klubi asutanud Argo Sarapuu soovitas päeva alustada varajase ärkamisega koos kindlate hommikurutiinidega. “Ise kasutan juba viimased viis-kuus kuud kell 5 ärkamist. Kindlasti sinna hommikusse peaks mahtuma mingi aktiivne tegevus,” rääkis ta oma hommikutest. “Lisaks füüsilisele tegevusele soovitan kindlasti tegeleda vaimse poole harimisega.”

„Me ei ole need emotsioonid, need lood, mis meiega on kunagi juhtunud. Nende emotsioonide ja lugude all on meis kõigis olemas see „õnnepaik”, kus on rahu, armastus ja rõõm,” sõnas „Rännaku” meetodi praktik Gerly Sepp.

Head Uudised GoodNews