1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. Kuidas sina oma elu mõõdad?
Kuidas sina oma elu mõõdad?

Kuidas sina oma elu mõõdad?

Foto: Pixabay

Oled sa mõelnud, kuidas teeks su karjäär sind õnnelikuks? Kuidas suhted abikaasa, laste, sugulaste ja lähimate sõpradega oleksid õnne allikaks? Kuidas hoolitseda selle eest, et sa elaksid ausat elu ega satuks vangi?

Raamat „Kuidas mõõta oma elu?“ ei anna kergeid vastuseid, vaid paneb lugeja silmitsi seisma oluliste küsimustega. Raamatu autorid Clayton M. Chritensen, James Allworth ja Karen Dillon ei ütle, mida mõelda vaid õpetavad, kuidas mõelda. Raamat ei näita teed õnnele, vaid annab võimalused selleks, et leida oma õnne.

Avaldame raamatust viis mõtlemapanevat ja inspireerivat mõttekäiku. Kas sina oled mõelnud, kuidas oma elu mõõta?

Tee seda, mis on sinu jaoks parim töö

„Ainus viis olla tõeliselt rahul, on teha seda, mis on sinu jaoks parim töö. Ja ainus viis teha parimat tööd, on armastada seda, mida sa teed. Kui sa pole seda veel leidnud, jätka otsimist, ära jää paigale. Sellega on nagu kõigi südameasjadega – sa tunned ära, kui oled ta leidnud.“ – Steve Jobs

Küsi endalt, mis sind motiveerib

Võimatu on arendada tähendusrikast vestlust õnne teemal teadmata, mis kedagi käivitab või liikuma paneb. See, et leiame end lõksu jäänuna rahuldust mitte toovas ametis ja isegi rahuldust mitte toovas elus, on sageli põhilise mittemõistmise tulemus – mis meid tegelikult motiveerib? Oled sa mõelnud, mis sind motiveerib?

Kõik algab sellest, kuidas oma ressursse jaotada

Võite ju rääkida, et teie elus on strateegia, motivatsioonid arusaadavad ja püüdlused ootamatute võimalustega tasakaalus. Lõppkokkuvõttes ei tähenda see midagi, kui ei lange kokku nendega, mille peale tegelikult oma aega, raha ja energiat kulutate. Teisisõnu, kõik algabki sellest, kuidas te oma ressursse jaotate.

Jälgi, kas suund on õige!

Tegelik strateegia – ettevõttes ja ka eraelus – luuakse sadade igapäevaste otsuste põhjal, kuhu me oma ressursse kulutame. Kuidas olla igapäevaelus kindel, et suund on õige? Jälgige, kuhu ressursid kanduvad. Kui need ei toeta teie vastuvõetud strateegiat, siis ei vii te seda strateegiat kunagi ellu.

Investeeri suhetesse

Need suhted, mis teil on oma pereliikmete ja lähimate sõpradega, on kõige suurema õnne lähteallikad teie elus. Kuid peate olema ettevaatlik. Kui tundub, et kodus sujub kõik kõige paremini, uinutatakse teid veendumusse, et nende suhete hoidmise võib tagaplaanile lükata. See on tohutu viga. Selleks ajaks, kui neis suhetes probleemid kerkima hakkavad, on sageli hilja neid parandama asuda, mis tähendab peaaegu paradoksaalselt seda, et õige hetk, mil on kõige olulisem asuda investeerima tugevate peresuhete ja lähedaste sõprussuhete loomisesse, on siis, kui välisel vaatlusel tundub, nagu see polekski vajalik.

Muuda vaatenurka

Paljud tooted pole elujõulised, sest firmad arendavad toote välja valest vaatenurgast lähtudes. Ettevõtted keskenduvad liialt sellele, mida nad tahaks tarbijale müüa, selle asemel et uurida, mida tarbija tegelikult vajab. Puudub empaatia: sügavam arusaam probleemi kohta, mida tarbija üritab lahendada. Sama kehtib ka meie suhetes: me siseneme suhtesse, mõeldes, mida meie sellest tahame, mõtlemata aga, mis on oluline teise inimese jaoks. Vaatenurga muutmine on võimas viis suhete tugevdamiseks.

Kristin Ahu

Head Uudised GoodNews