1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Kuidas lihtsad harjutused võivad muuta sinu välimust ja heaolu? Algab näojooga maraton
Kuidas lihtsad harjutused võivad muuta sinu välimust ja heaolu? Algab näojooga maraton

Kuidas lihtsad harjutused võivad muuta sinu välimust ja heaolu? Algab näojooga maraton

Kas oled valmis avastama loomuliku ilu saladuse, mis peitub sinu enda näolihastes? 28. augustil korraldab loodusterapeut ja näojooga õpetaja Mai-Liis Kivistik kümnenda näojooga maratoni, mis viib sind sammu võrra lähemale nooruslikumale ja säravamale välimusele. Näojooga pole Mai-Liisi sõnul lihtsalt kortsude vastane ilunipp – see on terviklik praktika, mis pakub lõõgastust, stressileevendust ning aitab parandada naha elastsust ja tekstuuri. „Näojooga võib muuta nii sinu välimust kui ka sisemist heaolu,“ lausub ta.

Näojooga võib muuta nii sinu välimust kui ka sisemist heaolu.

Mai-Liis Kivistik. Foto: GoodNews, Evelin Kruus
Mai-Liis Kivistik. Foto: GoodNews, Evelin Kruus

Näojooga on kättesaadav kõigile, olenemata vanusest või treenitusest

Mai-Liis leiab, et tegelik ilu tuleb seestpoolt ning näojooga on tee selle püsivaks saavutamiseks. „Näojooga on palju enamat kui vaid kortsuvastane praktika. See on efektiivne viis muuta näonahk säravamaks ja nooruslikumaks, kuna see aitab võidelda lihaste toonuse kaotuse ja ülepinge vastu.“

Üks parimaid asju näojooga juures on Mai-Liisi sõnul see, et see on kättesaadav kõigile, olenemata vanusest või treenitusest. Isegi kui sa pole kunagi varem joogat teinud, saad lihtsate harjutustega alustada ja need oma igapäevaellu integreerida. “Näolihaste harjutused on suurepärane viis astuda vastu vananemise märkidele. Harjutused stimuleerivad vereringet, soodustavad kollageeni tootmist ja aitavad kaasa rakkude uuenemisele, mis omakorda vähendab peente joonte, kortsude ja nahalõtvumise ilminguid.”

Näolihaste harjutused on suurepärane viis astuda vastu vananemise märkidele.

Mai-Liis Kivistik. Foto: GoodNews, Evelin Kruus
Mai-Liis Kivistik. Foto: GoodNews, Evelin Kruus

Miks osaleda näojooga maratonil:

  • Aitab parandada naha elastsust ja tekstuuri
  • Vähendab stressi ja pinget näolihastes
  • Stimuleerib vereringet, mis aitab kaasa nooruslikule jumele

Näojooga avaldab head mõju nii välimusele kui ka üldisele heaolule

Mai-Liis toob välja, et kuigi näolihaste treenimine võib esmapilgul tunduda pigem ilutrendina kui olulise tervisealase praktikana, pakub see tegelikult mitmeid olulisi eeliseid nii väliselt kui ka sisemiselt. „See on pikk tee ilutrendide maastikul, kuid üha enam inimesi avastab selle võimalusi ja tunnistab näojooga head mõju nii välimuse kui ka üldise heaolu seisukohast.“

Esteetiline mõju

Topeltlõua vähendamine ja selgem lõuajoon on Mai-Liisi sõnul vaid mõned eelistest, mida lõualihaste treenimine pakub. Tugevamad põselihased suurendavad näosümmeetriat, rõhutades näo raami ja ilmestades väljanägemist. “Need väikesed muutused aitavad suurendada enesekindlust ja parandada välimuse harmooniat.”

Topeltlõua vähendamine ja selgem lõuajoon on vaid mõned eelistest, mida lõualihaste treenimine pakub.

Vananemisvastane mõju

Mai-Liis selgitab, et näolihaste treenimine mitte ainult ei aita vähendada topeltlõua välimust, vaid toetab ka paremat vereringet ja vähendab naha lõtvumist. “Regulaarne näojooga treening aitab pidurdada vananemise märke, hoides nahka pingul ja säilitades noorusliku ilme.”

Pinge vähendamine

Mai-Liis räägib, et lõua piirkonnas esinev pinge võib olla ebamugav ja võib põhjustada peavalusid. “Spetsiaalsed harjutused aitavad leevendada pinget ja parandavad lõua liikuvust, aidates taastada mugavustunde ja heaolu.”

Head Uudised GoodNews