1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. Kreet Rosin-Pindmaaga vestleb täna raamatuesitlusel Doris Kareva
Kreet Rosin-Pindmaaga vestleb täna raamatuesitlusel Doris Kareva

Kreet Rosin-Pindmaaga vestleb täna raamatuesitlusel Doris Kareva

Kreet Rosin-Pindmaa esitleb luulekogu „Armastuse read“ 12. novembril Tallinnas Solarise Apollos, kus temaga vestleb tema lemmikluuletaja Doris Kareva. Kreet esitab ka mõned harfipalad ja osalejaid ootavad armastusega valmistatud maiustused.

Järgmised esitlused toimuvad 22. novembril Tartus Tasku keskuse Rahva Raamatus ja 30. novembril Pärnus Port Arturi Rahva Raamatus.

Nende kaante vahel on kirjas luuleread armastusest ja elust just nii, nagu Kreet on seda kogenud ja tajunud. Kuna Kreet armastab Eestimaad ja on lummatud kodumaa loodusest, on mitmed read pühendatud just Eestimaale. Ta usub, et armastus päästab maailma ning suudab muuta ka elu Maarjamaal senisest veelgi harmoonilisemaks ja imelisemaks. Seeläbi on kõikide nendel lehekülgedel olevate ridade eesmärgiks toetada Eestimaad ja siin elavaid inimesi nende kulgemise teel osapoolte kõrgeimaks hüvanguks armastuse ja üha avarduva teadlikkusega.

Kuigi Kreet on viimase kümne aasta jooksul kirja pannud üle saja luuletuse, ei nimeta ta end luuletajaks ning ei võrdle end oma kaugete sugulaste Lydia Koidula, Johann Voldemar Jannseni ja Anton Hansen Tammsaare ega ka oma lemmikluuletajate Doris Kareva ja Artur Alliksaarega. Samamoodi ei pea ta end kirjanikuks, kuigi on mitme raamatu autor (sh „Piirangutest priiks“) ja kaasautor (sh „Iga sinu tunne loob sind ennast“ koostöös Mai-Agate Väljatagaga); ei pea end heliloojaks, kuigi on loonud üle 20 meloodia ja laulu; ega pea end muusikuks, kuigi on andnud enda meisterdatud harfil mitu kontserti.

Selguse huvides – igapäevaselt on Kreet pühendanud oma elu inimeste aitamisele. Ta on Holistilise Teraapia Instituudi lõpetanud terapeut ja vaimsete praktikate õpetaja, kes aitab erinevate tehnikate abil inimestel toime tulla erisuguste õppetundidega, mida elu pakub kas siis keerulise situatsiooni, haigussümptomi või sassis suhte näol. Olles aastaid inimesi aidanud, on ta jõudnud veendumusele, et ei ole ühtegi lootusetut seisundit – kui vaid inimene on valmis tegema tööd iseendaga. Selles osas saavad aidata lisaks tema terapeudioskustele raamatud, harfihelid ja luuletused, mis aitavad saada ühendust südametarkusega.

Siin on üks luuletus uuest kogust:

 

SÜDAMESILLAL

 

Soovin minna üle taevakaare

tantsida vikerkaareväljadel

läen õkva läbi iidse laane

lasen kanda end tuulte turjadel

 

Soovin minna läbi lainevahu

merepuudutust tunda südames

poen läbi veepiisa kui mahun

kohale jõuan just millal iganes

 

Soovin minna mööda linnulaulu

noppida magusaid helide marju

tasub lennata südame kaudu

siis ei pelga sa enese varju

 

Soovin minna taevasel valgusel

jälgida aja voolamist päikesekellal

lasen ühineda lõpul ja algusel

sinuga kohtume südamesillal

Head Uudised GoodNews