1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Kolme muusiku ühiskontsert viib kuulajad maailma ühendavale sillale
Kolme muusiku ühiskontsert  viib kuulajad maailma ühendavale sillale

Kolme muusiku ühiskontsert viib kuulajad maailma ühendavale sillale

Juba järgmisel esmaspäeval, 7. novembril, täitub Vene Kultuurikeskuses lummavatest meloodiatest, kui seal astuvad üheskoos üles kitarrivirtuoos Estas Tonne, väga paljudel erinevatel muusikainstrumentidel mängiv Joseph “Pepe” Danza ja Eestist pärit viiuldaja Dimitri Artemenko. Nende turnee ja ühiskontsert “Bridging The Worlds — Ühendades Maailmu” on ellu kutsutud selleks, et lähendada maailma erinevaid kultuure, mis on ümber planeedi hajutatuna nii erinevad ja samas sarnased.

Estas Tonne oskusliku kitarrimängu kohta on öeldud, et muusiku emotsionaalne suurejoonelisus võib olla mitte ainult tugev esteetiline kogemus, vaid algus võimsale sisemisele ärkamisele, kus tõstab pead uus arusaamine maailmast ja tõelisest minast. Tema muusika äratab alati inimestes midagi head ning tema kitarrikeeltelt pääsevad valla väga erinevate muusikastiilide meloodiad, sulandudes samas ühte ja andes üllatusliku tulemuse.

Paljudes erinevates maades elanud ja musitseerinud Joseph “Pepe” Danza on enda ühendanud Ida kui Lääne muusika sügavama tunnetamise ja mõistmise ning see väljendub ka tema muusikariistade rikkalikus kogus, kus on üle 300 erineva löök-, puhk- ja keelpilli, lisaks spetsiaalselt Pepele tehtud ainulaadsed käsitööpillid, sealhulgas Eestis tehtud kannel. Teda on kutsutud ka “maailmamuusika kehastuseks” ja “ekstreemseks multiinstrumentalistiks”.

Eestis sündinud ja Pariisis õppiv Dimitri Artemenko kasutab kaht viiulit — akustilist ja elektrilist — mis teeb tema helipaleti väga eredaks ja mitmekülgseks. Kirg viiuli vastu viis ta Tallinna Konservatooriumi muusikakooli ning muusikalise haridustee lõpetamiseks on ta astunud Bagnolet Konservatooriumi Pariisis. Lisaks komponeerib ta teatri- ja filmimuusikat. Need kolm muusikut kohtuvad Eesti kuulajatega Vene Kultuurikeskuses ja ühendavad oma muusikaga meidki ülejäänud maailma ja kultuuridega.

Head Uudised GoodNews