1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Keijo Tismus: tegutse oma südame järgi ja liigu tööalaselt oma hingetee suunas
Keijo Tismus: tegutse oma südame järgi ja liigu tööalaselt oma hingetee suunas

Keijo Tismus: tegutse oma südame järgi ja liigu tööalaselt oma hingetee suunas

Ekstaasi alkoholivabade tantsupidude korraldaja Keijo Tismus ehk Deejay K.O jaoks on kõige tähtsam tegutseda oma südame järgi. „Tee tööd, tee asju, mis viivad sind sinu soovitud valdkonnas edasi ja naudi ka seda kõike!“ soovitab ta.

Liigub oma hingetee suunas

Tismus räägib, et sündmuste korraldamine, laval olemine ja muusika on teda huvitanud juba alates teismeeast. Teda hakkas huvitama kõik see, mida tehti raadios ning ta pani tähele ka suurematel sündmustel erinevaid detaile, mis üritusekorralduses tehtud oli.

Küll aga on see alati olnud tagataustal olevaks hobiks juba ligi 20 aastat ning ta on läbi elu teinud erinevaid töid, mis hinge nii särama pole pannud. Alles viimastel aastatel on ta hakanud tõsisemalt liikuma oma hingetee suunas. Oma inspireerijatetena toob ta välja Tiit Trofimovi, Robin Sharma ja Eric Edmeades’i.

Keijo Tismus. Foto: Karen Härms

Veel üheks hobiks on Tismusel loodus ja vaikus, mida nautida üksi või kaaslasega kahekesi. Ta nendib, et need on kaks äärmust – ürituste korraldamine, kus on palju-palju inimesi ja loodus ja vaikus. Kuid läbi human design’i sai ta teada, et see ongi tema disainile loomupärane. „Minu tüüp on erak/oportunist. Ehk teisisõnu mulle meeldibki vaikus. Samas olen ka oportunist ehk inimeste inimene,“ selgitab ta.

Ürituste korraldamise juures meeldib Tismusele korraldamise ja loomise protsess. Näha protsessi algusest lõpuni. Alates sellest, kui paberile saab kirja esimene idee, kuni selleni, kus ta näeb rahulolevaid ja rõõmsaid nägusid saalis. See kõik on tema jaoks puhas rõõm. Kõigis oma tegudes elab ta mantra järgi – kõik, mida sa teed, tuleb sulle tagasi. Nii et tee head ja kõik hea liigub ka sinu suunas. Ta soovib, et kõigi ettevõtjate eesmärk oleks oma kliendi silmad särama panna.

Tee tööd, tee asju, mis viivad sind sinu soovitud valdkonnas edasi ja naudi ka seda kõike!

Igaühe jaoks on tegevus, mis talle kõige rohkem sobib

Tismus usub, et igaühe jaoks on tegevus, mis talle kõige rohkem sobib! Olgu see siis mingi kindel püsitöö või siis ettevõtlus. „Kui sa tunned, et soovid rohkem enda elu luua ja soovid olla oma valikute kuningas, siis kindlasti soovitan alustada ettevõtlusega. Kui piisavalt palju pühenduda, siis tuleb ka võit! Ka mina olen teel, kuid usk parema tuleviku nimel on suur,“ innustab ta.

Tismuse eraeluline soov on luua oma pere ning saada lapsed. Tema jaoks on oluline olla oma tulevastele lastele eeskujuks kõige paremal moel.

Keijo Tismus. Foto: Karen Härms

Tööalaselt soovib ta aga, et tema loodud alkoholivabad sündmused oleks tuttavad kõigile eestlastele. „Minu missioon on tuua inimestele teadlikkust läbi alkovabade sündmuste,“ räägib ta.

Tismus soovib, et ettevõtlusmaastikul oleks soodsamad tingimused alternatiivsete sündmuste korraldamisel. „Kõik teavad, et alkoholiga ürituste puhul on alkoholi müümise kasum just peamine, mis üritusekorraldajad endale teenivad,“ ütleb ta ja lisab, et alkovabade pidude korraldamisega üldjuhul muud tulu pole kui piletitulu. Ja kahjuks teeb see piletihinna ka kõrgemaks.

Samas arvab ta, et just teadlikkuse tõstmine ja alkovabade sündmuste korraldamine võiks olla rohkem tolereeritud.

Raamatusoovitused

Tismus loeb eelkõige raamatuid, mis annavad inspiratsiooni ja ütlevad, et kõik on võimalik. Ta toob välja mõned raamatud, mis on teda elus ja oma alal edasi viinud:

  • Robin Sharma „Munk, kes müüs maha oma Ferrari“ ja „Kella 5 klubi“.
  • Tiit Trofimovi „Lõpp on Algus“
  • Jesper Parve „Mees 3“
Head Uudised GoodNews