1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. Katkend raamatust! Maailma muutmiseks pole vaja muud kui suurt südant ja eneseusku
Katkend raamatust! Maailma muutmiseks pole vaja muud kui suurt südant ja eneseusku

Katkend raamatust! Maailma muutmiseks pole vaja muud kui suurt südant ja eneseusku

Raamatust “Unejutud mässumeelsetele tüdrukutele” leiab 100 muinasjutu vormis tõestisündinud lugu kangelaslikest naistest, kes on maailma muutnud alates Elizabeth I-est kuni Serena Williamsini!

Kõik need lood tõestavad, et maailma muutmiseks pole vaja muud kui suurt südant ja eneseusku. See on suurepärane inspiratsiooniallikas igale väiksele ja suurele tüdrukutirtsule.

Raamatu illustraatoriteks on 60 naissoost kunstnikku üle maailma. See on ajaloo kõige edukam ühisrahastamise kaudu toetust kogunud originaalraamat, saades platvormil kickstarter.com kokku üle 600 000 dollari! Teost tõlgitakse 50 keelde.

Heade uudiste portaal avaldab kõikide naislugejatele inspiratsiooniks katkendi raamatust.

Coco Chanel MOELOOJA

Ühes Kesk-Prantsusmaa kloostris elas kord üks tüdruk, kes oli ümbritsetud nunnadest, kes kõik kandsid vaid musta ja valget. Tema nimi oli Gabrielle Chanel.

Kloostris õpetati tüdrukuid õmblema, kuid kangaste värvigamma oli üsna sünge. Nad said kasutada ainult seda kangast, millest valmistati nunnade riideid, seega olid kõik nende nukud samamoodi üksnes musta ja valgesse riietatud.

Suurena töötas Gabrielle päeval õmblejana ja öösel lauljana. Sõdurid, kellele ta baaris laulis, kutsusid teda Cocoks ja see hüüdnimi jäi talle elu lõpuni külge.

Coco unistas Pariisis oma poe avamisest. Ühel päeval laenas Coco rikas sõber talle raha, et tema unistus täituks.

Coco riided nägid suurepärased välja isegi siis, kui ta kasutas nende valmistamiseks odavamat kangast. „Kust sa selle ostsid?“ küsisid šikid Pariisi naised temalt. „Ma õmblesin selle ise,“ ütles ta. „Astu mu poest läbi ja ma õmblen sulle samasuguse.“

Äri kasvas hoogsalt ja üsna pea maksis Coco oma võla sõbrale tagasi.

Tema kõige populaarsem riietusese oli klassikaline väike must kleit. Selle riideesemega muutis ta inimeste arusaama mustast värvist – läbi aegade vaid matusetooniks peetud värv sobis nüüd ka glamuurseks õhtuks linna peal.

Coco Chanel, kes alustas oma disainerikarjääri nunnaseelikute ülejääkidest nukuriideid valmistades, on mõjutanud paljude tänapäeva riiete stiili.

1 9 . A U G U S T 1 8 8 3 – 1 0 . J A A N U A R 1 9 7 1

P R A N T S U SMA A

Head Uudised GoodNews