1. Avaleht
  2. Hingele
  3. INTERVJUU I “Ausad Naised” podcasti juht Enely Krusell: minu südamesooviks on, et paljud inimesed ärkaksid
INTERVJUU I “Ausad Naised” podcasti juht Enely Krusell: minu südamesooviks on, et paljud inimesed ärkaksid

INTERVJUU I “Ausad Naised” podcasti juht Enely Krusell: minu südamesooviks on, et paljud inimesed ärkaksid

Chris Kala loodud “Ausad Mehed” podcast on võitnud juba paljude kuulajate südamed. Nüüd on kasvanud sellest välja ka “Ausad Naised” podcast, mille üks saatejuhtidest Enely Krusell sõnab, et tunneb endas missiooni inspireerida inimesi rohkem avama ennast, olla julgem, olla ausam ja haavatavam enda ja teiste suhtes.

Mis ajendas teid alustama enesearengu teekonda?

Minu teadlikum eneseareng algas 7,5 aastat tagasi, kui sai alguse minu suhe Urboga. Meie algus oli üsna kirglik ja samal ajal valus, kuid ma olin nii armunud, et see pani mind lugema mitmeid raamatuid, näiteks Anatoli Nekrassov „Mees ja naine“, David Deida „Sellised need mehed ongi“. Sellest ajast alates mõistsin, et armastus ja suhe kahe inimese vahel on teekond ja protsess, mis nõuab mõlemapoolset tähelepanu. Sealt edasi tuli minu ellu võrkturundusettevõte Amway, mille koolitusprogramm Network 21 aitas luua igapäevased enesearenguharjumused.

Selles programmis kasvasin ma isiksuselt väga-väga palju. Sain põhjapaneva ettevõtluskogemuse, kus olin ka väga edukas. Kasvasin liidriks, kus juhtisin enda eeskujul meeskonda ning seadsin pidevalt uusi eesmärke ning leidsin loomingulisi võimalusi enda ettevõtte edukaks arendamiseks. Tegelikult võib veel väga palju omadusi juurde nimetada, mida selline ettevõtlus minus inimesena kasvatas. Teisest küljest kogesin võrku arendades ka korduvalt depressiooni, mis pani mind lõpuks päästerõngast otsima. See päästerõngas tuli ja minu ellu saabus uus ajajärk, mida mõjutas tugevalt Access Consciousness oma teadlike vaimsete tööriistadega. 2019. aasta mais toimunud vaimne retriit Balil raputas mu elu aga sedavõrd, et reisilt tulles oli mu ees puhast leht, mis tekitas minus pikalt rahulolematust. Tänaseni olen veel selles protsessis ja loon vundamenti uuele elule. Raamatud ja eneseareng aga pole mind endiselt maha jätnud – loen väga palju raamatuid, eelkõige vaimseid, sest täna on need rohkem minu „teema“.

Armastus ja suhe kahe inimese vahel on teekond ja protsess, mis nõuab mõlemapoolset tähelepanu.

Millega te end igapäevaselt inspireerite ja motiveerite?

Erinevatel aegadel on need olnud erinevad asjad. Täna inspireerin ja motiveerin ennast eelkõige enda unistustega ja raamatute lugemisega. Pea igapäevaselt mõtisklen ja vaatan pilte enda loodud tulevikukavandist – milleks on põliskodu loomine minu mehe kinnistule. Lisaks kuulan erinevaid audiofaile ja podcaste. Mind väga inspireerib ka inimeste aus ja avatud suhtlemine ning enda elukogemuste ja filosoofia jagamine. See annab tõelise ja hingeise mõistmise inimeste eludest. Ma tunnen viimasel ajal tugevat vajadust väljuda erinevate maskide ja ühiskonna mõjutusel tekkinud filtritest iseendana – seda võib nimetada ka ärkamiseks. Ja minu südamesooviks on, et paljud inimesed ärkaksid ja ärataksid oma liigikaaslased. Ja kui ma näen aina rohkem selliseid inimesi ärkamas, siis see loob minu südamesse suure tänutunde ja inspireerib veel rohkem ka iseendana välja astuma.

Mind väga inspireerib inimeste aus ja avatud suhtlemine.

Kelle olete endale sellel teekonnal eeskujuks valinud?

Minu põliskodu idee sai alguse Vladimir Megre raamatute sarjast nimega „Venemaa helisevad seedrid“. Nendes raamatutes kirjeldab autor oma kohtumist Siberi taigas elava müstilise erakliku naisega nimega Anastasia, kellel on säilinud algallika inimesele omased ülivõimed ning kes jagab läbi raamatute, kust me tegelikult pärit oleme, mis on aastatuhandete jooksul meie maailmas tegelikult juhtunud ning kuidas me saaksime luua taas ärkavat tsivilisatsiooni. Minu unistus on esmalt ise luua Anastasia ideel põhinevat põliskodu ning tulevikus arendada selle ümber sama mõtteviisi ja unistust omavate liikmetega küla. Iseendaks olemise puhul on minu eeskujudeks paljud inimesed, kes seda on juba teinud: Chris Kala, Martin Pukspuu, Kaidi Karilaid, Evelin Rätsep, Adeline V. Amaryllis, Andrues Vana, Kristel Põld. Need on kõik meie enda Eesti inimesed. Maailmaplaanis on muidugi ka suuri eeskujusid nagu: David Icke, Vishen Lakhiani, Neale Donald Walsch, doctor Shefali, Vladimir Merge ja neid võib veel palju nimetama jääda.

Milliseid praktikaid te enesearendamiseks kasutate?

Minu tugev igapäevane praktika on kindlasti enesearengupõhiste raamatute lugemine. Lisaks mitmed meditatsioonipraktikad – hetkel meeldivad mulle Methodraie juhendatud meditatsioonipraktikad ja Valguslaste süvameditatsioonid. Lisaks harjutan end igapäevaselt olema rohkem ja rohkem kohal – see on selline jooksev harjutus. Need kõik on praktikad, mis mul täna on aktuaalsed. Hoian lihtsat joont, et mitte liialdada praktikatega, sest olen märganud, et need muutuvad minu jaoks kurnavaks, kui ma pean neid tegema kohustusest, mitte südamest. Veel praktiseerin ka väga tihti oma kätega tervendamist. Mulle on nimelt selline oskus kaasa antud ja see on viimasel aastal järsult ilmunud. Sügisel plaanin minna Methodraie kursusele, kus usun, et suudan enda olemasolevaid andeid veelgi enam arendada.

Kuidas jõudsite “Ausad Naised” podcastini ja miks otsustasite sellest osa võtta?

Minuni jõudis “Ausad Naised” podcast tänu Chris Kalale. Me saime temaga kokku ja Chris rääkis sellest ideest ning kuidagi jõudsime selleni, et võiksin olla üks saatejuhtidest. Sellest ideest osa võtta otsustasin mitmel põhjusel: mulle meeldib jagada ausalt ja vahetult elukogemusi ja elufilosoofiat ja arutleda nendel teemadel. Lisaks mulle meeldib esineda ning olen tundnud juba pikalt kutset välja astuda ja jagada oma kogemusi. Selle kõige juures tunnen endas missiooni inspireerida inimesi rohkem avama ennast, olla julgem, olla ausam ja haavatavam enda ja teiste suhtes.

Tunnen endas missiooni inspireerida inimesi rohkem avama ennast, olla julgem, olla ausam ja haavatavam enda ja teiste suhtes.

Mis teemasid plaanite podcastis käsitleda? Millised on need teemad, millest kõige rohkem rääkida tahaks?

Neid teemasid on väga palju, mida käsitleda soovime. Kindlasti räägime palju suhetest, armastusest, rahast, vaimsusest, iseendaks olemisest, naiselikkusest, egost, teadlikkusest. Mind isiklikult kõnetavad väga vaimsemad ja sügavamad teemad: ego, elu teadlik loomine, oma väe ära tundmine, probleemidega toimetulek, tasakaal, elujaatav suhtumine jne.

Milline oli teie esimene kogemus “Ausad Naised” podcastis? Mis tundeid see teis tekitas? Kas tekitas natuke ärevust ka, et teid kuulavad inimesed igalt poolt üle Eesti?

Natuke ärevust on ikka sees, kuid kõige rohkem kogen hetkel elevust ja ootusärevust. Nii põnev on vaadelda, et kuhu see kõik viib. Kuidas inimesed reageerivad, kuidas samastuvad jne. Kui saime esimese podcasti duo purki, siis oli kohe väga rahulolev tunne. Kuna olen ajaga end karastanud inimeste erinevate arvamuste osas, siis seda hirmu mul näiteks enam ei ole, et mis keegi minust nüüd arvata võib. Suhtun sellesse neutraalselt endale teadvustades, et iga inimene on täna oma elus täpselt sellises kohas nagu vaja ja täpselt sellise teadlikkusega nagu ta on. Selline suhtumine aitab mul mõista ka seda inimest, kes minu suhtes võib negatiivne olla.

Millega tegelesite enne “Ausad Naised” podcasti ja millega praegu selle kõrvalt veel tegelete?

Enne “Ausad Naised” podcasti ma süvenesin palju turundusmaailmasse ja graafilise disaini oskustele. Nüüd viimane kuu on olnud intensiivsem oma põliskodu teema arendamisel ja iseenda ärkamise ja kohalolu arendamisega. Hetkel kulubki minu aeg rohkem midagi n-ö luues. Tööl ma kuskil otseselt ei käi. Pigem võib mind nimetada freelanceriks, kus tegelen mitmete valdkondadega: teen jumestust, ehitan kodulehti ja pakun turundusteenust, aitan oma meest raamatupidamisega, arendan eestis edasi Anastasia filosoofiat ning nüüd siis ka podcastin.

Vaikselt ja tasapisi hakkan ka jätma maha neid mitmeid tegevusi, et saaksin oma tähelepanuga kohal olla vaid minujaoks olulisematel ja tähtsamatel teemadel, milleks ongi “Ausad Naised” podcast, põliskodu loomine ning enda tervendamisvõimete ja vaimu arendamine.

Keda ootate podcasti kuulama? Millisele sihtgrupile see rohkem suunatud on?

Ootame podcasti kuulama eelkõige kõiki naisi, kes soovivad ausat ja vahetut kogemuslugusid ja inspiratsiooni. Naisi, kes otsivad lootust ja usku, et ka nemad võiksid olla julged ning ennast avades võib nende elu kardinaalselt muutuda, mis toob endaga kaasa palju positiivseid muutusi.