1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. INSPIREERIVAD RAAMATUD I Oktoobrikuu inspireerivad raamatusoovitused noortele
INSPIREERIVAD RAAMATUD I Oktoobrikuu inspireerivad raamatusoovitused noortele

INSPIREERIVAD RAAMATUD I Oktoobrikuu inspireerivad raamatusoovitused noortele

Noorteinfoportaal Teeviit kutsub Euroopa noorte aasta raames kõiki noori osalema algatuses “Inspireerivad raamatud”. Tegemist on noortele suunatud igakuiste raamatute soovitustega ning podcastiga. Oktoobrikuu raamatusoovitused on seotud käesoleva teemakuuga „Tundetarkus ehk emotsionaalne intelligentsus”.

Foto: Shutterstock.com

Algatuse eesmärk on läbi aasta jagada noorelt noorele ja partnerite poolt lugemissoovitusi vastavalt Teeviit teemakuude plaanile, pakkuda osalusvõimalust lugemise väljakutses ning jagada loetu põhjal mõtteid, ideid ja lugusid samanimelises taskuhäälingu sarjas. Taskuhäälingu saatejuht on Triin Sooäär.

Triin Sooäär. Foto: Paula Rits

Kuidas osaleda? Algatus koosneb kolmest osast:

  1. Esimene osa on iga kuu raamatusoovitustega tutvumine ning kuu jooksul ühe, kahe või kasvõi kõikide raamatute läbilugemine. Soovitused põhinevad Teeviit teemakuudel ja on kokku pandud noorte ja tegevuse partnerite poolt.
  2. Teine osa on soovi korral väljakutses osalemine ning loetud raamatust või raamatutest korraldajale märku andmine küsimustikus. Võimalus kirjutada oma mõtted, ideed ja soovi korral arvustus.
  3. Kolmas osa on taskuhäälingute salvestamine, kus on külaliseks lugemise registreerinud ja ekspert. Lisaks toimuvad ka lived.

Tegevus on algatatud Teeviit vabatahtlike noorte poolt, toimub Euroopa noorte aasta raames ning toetab aasta fookuseid ja eesmärki.

Oluline osa algatuse puhul on noorte toetamine ning suunamine lugemise ja kirjanduse juurde, kuna see on üks olulisemaid komponente kultuuris. Kultuuri säilitamine ja selle toetamine on ka Euroopa noorte aasta oluline fookus ja just noored on need, kes aitavad kaasa kultuuri säilimisele. Aga oluline on muidugi ka lugemisharjumuse kujundamine, silmaringi laiendamine, suulise ja kirjaliku eneseväljenduse toetamine ning mis peamine – tugi vaimsele tervisele.

Oktoobrikuu inspireerivad raamatusoovitused:

  • Jen Sincero “Sa oled tegija”
  • Benjamin Todd, “80 000 hours: Find a Fulfilling career that does good”
  • Jay Shetti ‘’Mõtle nagu munk’’
  • Janne Teller “Mitte midagi”
  • Jessie Greengrass “Kindlus”
  • Kene Vernik “Hea une teejuht”
  • Chip ja Dan Heath “Hetkede jõud”
  • Toivo Niiberg “Ela ja küsi!”
  • Tiit Trofimov “Lõpp on algus”
Head Uudised GoodNews