1. Avaleht
  2. Hingele
  3. HEA SÕNA ON OLULINE I Kirjanik, ajakirjanik ja filmirežissöör Imbi Paju rõhutab heade sõnade olulisust
HEA SÕNA ON OLULINE I Kirjanik, ajakirjanik ja filmirežissöör Imbi Paju rõhutab heade sõnade olulisust

HEA SÕNA ON OLULINE I Kirjanik, ajakirjanik ja filmirežissöör Imbi Paju rõhutab heade sõnade olulisust

Kirjanik, ajakirjanik ja filmirežissöör Imbi Paju rõhutab raskel ajal just heade sõnade olulisust. Üle kõige soovime kuulda julgustavaid, armastavaid ning toetavaid sõnu, ometi on just neid mõnikord kõige raskem öelda. Armastuse jagamine saab aga alguse iseenda tundma ja armastama õppimisest, kirjutab Paju Facebookis. 

Heade uudiste portaal avaldab kirjaniku mõtted heade sõnade olulisuse teemal.

„Niisiis, kes soovib saada heade sõnade meistriks, võib juba täna alustada. Treenin ka ise iga päev. Sõnad võivad olla sellised, et need mässivad inimese soojusesse kui kõige pehmem ja soojem plüüsist tekk, pakkudes tuge, õnne ja lohutust.

Vanad eestlased uskusid, et beebile laulmine, teda heade sõnadega märgistamine, toovad talle õnne ja kaitsevad teda täiskasvanuna eluteel. Maailm algab sõnast, on öeldud raamatute raamatus, aga kui raske meil on öelda teisele neid lihtsaid sõnu: ma austan sind, ma armastan sind, ma pean sinust lugu, ma tahan alati sind näha, ma olen rõõmus sinu üle; või küsinud, kuidas ma saan sind aidata või lohutanud teist: sa tuled sellest raskest olukorrast välja, ma aitan sind, kui sa seda soovid.

Millal sa viimati kirjutasid kellelegi armastuskirja? Kui tihti sa pöördud oma lähedase inimese poole armastavate sõnadega? „Tõe ja õiguse“ II osas ütleb õpetaja Maurus Indrekule: „Iseennast peab armastama, kõik muu tuleb muidugi. Sest mis ütles Sokrates: tunne iseennast! Aga kuis kedagi tunda, kui teda ei armasta? /…/ Austa teises iseennast. Sest see, kes ei austa teist, ei austa ka iseennast.““❤“

Head Uudised GoodNews