1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Haapsalu Joogafestivali peaesineja Sudha: kontsertidel juhtub ime siis, kui inimesed tulevad kokku, kiirates armastust
Haapsalu Joogafestivali peaesineja Sudha: kontsertidel juhtub ime siis, kui inimesed tulevad kokku, kiirates armastust

Haapsalu Joogafestivali peaesineja Sudha: kontsertidel juhtub ime siis, kui inimesed tulevad kokku, kiirates armastust

Tänavuse Haapsalu Joogafestivali peaesinejaks on väelaulik Sudha, kellega saab kaasa laulda laupäeval, 22. juulil kell 21 Haapsalu Piiskopilinnuse hoovis ning intiimsematel siseruumi workshoppidel 22. juulil kell 15 ja 23. juulil kell 11 Haapsalu Kultuurikeskuses.

Viimased 15 aastat on Sudha tegelenud pühade ja ülistavate mantrate ning laule esitamisega. Ta viib oma kuulajaskonna erilisele teekonnale läbi helide, et lõpuks jõuda vaikuse ja palve keskmesse. Ta põimib omavahel ida, sufi, tiibeti ja india mõjutusi ning kasutab aafrika, havai ja põlisameeriklaste loitse, ärgitades oma kuulajaskonda koos endaga laulma, palvetama ja vaikust nautima. Sudha üks põhilisi inspiratsiooniallikaid on India müstik Osho.

Sudha on pärit Taanist. Juba lapsena tegeles ta tantsimise, näitlemise ja muusikaga. Sealt sai alguse ka tema varjane huvi eneseavastamise ja nähtava ning nähtamatu maailma salapära vastu. Muusikast ja tantsust sai talle vahend, mille kaudu ta väljendab oma avastuste rännakut ja ravitsemise ning armastuse atmosfääri. Juba pikka aega on ta esinenud rahvusvahelistel kontsertidel, festivalidel ja meditatsioonidel üle Euroopa, Austraalias, USA-s, Jaapanis ja Indias.

2006. aastal koges Sudha sügavat üksolemist, kui viibis Üksolemise Ülikoolis Chennai lähedal Indias ning avastas enda jaoks mooduse, kuidas pääseda ligi jumalikule energiaallikale. See energia kandub nüüd edasi tema lauludes ja seda saavad nautida kõik, kes osalevad Sudha kontserditel või kuuluvad tema CD-d.

Mida võib leida Sudha kontserdilt ja töötubadest? “Lihtsate tšakratele loitsimise harjutuste, juhitud meditatsiooni ja intuitiivse südamest tuleva laulmisega kandume üksolemise ruumi, kus sügav sisemine rahu ja tervenemine aset leiab. Koostoimiv grupp ühise eesmärgi ja keskendumisega võimendab meie kogemust ning aitab meist iga ühte tõusta kõrgemale vibratsioonitasemele. Heli on lihtne, kuid samas võimas vahend avamaks energiavoolu läbi keha. Mingit eelnevat loitsimise kogemust vaja ei ole, kõigil on võimalik kaasa lüüa. Meie südamehääl saab kuuldavaks, laseme tal oma laulu laulda samal ajal loitsides vanu mantraid ja luues ühtset vibratsioonilist kooskõla,” ütleb Sudha kontserditutvustus.

Kuulajad tunnetavad oma sisemist rahu ja vaikust, kui neil on võimalik tunnetada ja ümbritseda end sellisest muusikast. See rahu on kõigis inimestes juba olemas, mõnikord on lihtsalt võtit, et avada selle imelise püha koha uks endi sisemuses. Mantrad on sellised maagilised võtmed. “Minu arvates juhtub kontsertidel ime siis, kui inimesed tulevad kokku, kiirates armastust,” ütleb Sudha.

Sudha on välja andnud kolm albumit: Palent Love (2004), mis on kollektsioon traditsioonilistest mantratest ning lauludest Hawaiilt, põlis-Ameerika ja Sufi traditsioonidest ning Sharanam (2007), mis on album sügavalt meditatsiivsete ning pühendunud mantratega. Kolmas album on In Her Name (2014).

Sudha TOP 7 laulu Youtube` s on järgmised!

1. The Most Beautiful,Soothing Vocals:Healing Meditation Music by: Sudha – Moola Meditation

2. Twameva – Sudha & Maneesh de Moor – Sharanam – Sacred Chants of Devotion

3. Sudha & Maneesh de Moor – Sharanam – Om Bhagavan

4. Sudha – Wendeyaho

5. Om Parama from the album In Her Name by Sudha

6. Sudha sings the Moola mantra at Peace in the Park

7. Sudha & Ravi

Head Uudised GoodNews