1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. FOTOD! Kinos Kosmos toimus “Ayahuasca teadusõhtu”
FOTOD! Kinos Kosmos toimus “Ayahuasca teadusõhtu”

FOTOD! Kinos Kosmos toimus “Ayahuasca teadusõhtu”

Kinos Kosmos toimus 3. oktoobril “Ayahuasca teadusõhtu”, mille piletid olid välja müüdud.

Õhtu käigus sai kuulata äsjailmunud raamatu “Ayahuasca antoloogia” koostaja Luis Luna mõtteid ja vaadata auhinnatud dokumentaalfilmi “From Shock To Awe” (USA 2019).

Raamatus on lood erinevatelt autoritelt, kelle seas on Dennis McKenna, Allen Ginsberg, Graham Hancock, Jan Kounen ja Jeremy Narby.

Film heidab pilgu sõjakoleduse tulemusel raske psühholoogilise trauma all kannatavate veteranide ümberkujunemisrännakule. Elusid saaks päästa taime abil, mille üks keemiline ühend on aga keelatud.

Luis Eduardo Luna (Colombia) juhib Brasiilias uurimiskeskust, mis koondab ülemaailmset võrgustikku kõige eesrindlikematest teadlastest ja aktivistidest antropoloogia, etnobotaanika, psühhoteraapia, psühhofarmakoloogia, nägemuskunsti ja teadvusuuringute valdkondades.

Raamatu avaldanud ESTRA kirjastab transpersonaalse psühholoogia temaatikat ja sellega seonduvaid distsipliine käsitlevate raamatute sarja „Transpersonaalse psühholoogia varamu“. Selles ilmuvad nii klassikalised kui ka kaasaegsed tekstid, mille valiku eesmärgiks on katta nii üldisemaid ja teoreetilisemaid kui ka spetsiifilisi ja praktilisi transpersonaalseid teemasid.

Transpersonaalsetena käsitletakse kogemusi, mille puhul identiteeditaju ulatub individuaalsest või personaalsest kaugemale ja hõlmab näiteks inimkonna, elu, psüühika või ruumi avaramaid aspekte.

Head Uudised GoodNews