1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Ekstaatilise tantsupeo DJ Deniss Vinogradov: see tants on nagu väga hea meditatsioon
Ekstaatilise tantsupeo DJ Deniss Vinogradov: see tants on nagu väga hea meditatsioon

Ekstaatilise tantsupeo DJ Deniss Vinogradov: see tants on nagu väga hea meditatsioon

Eeloleval reedel saab Tallinnas Katusel osa võtta trendikast alko- ja meelemürgivabast ekstaatilise tantsu peost. Milline muusika seal mängib, kuidas tantsitakse ja mis emotsioone see tekitab, räägib DJ Deniss Vinogradov, kes on selliseid pidusid mängitanud juba mitu aastat nii Eestis kui mujal.

Olete üks kahest DJist Veerenni tänava Katusel 23. augustil toimuval erilisel peol, alkovabal ekstaatilisel tantsuõhtul. Kui palju olete varem sellise üritusega kokku puutunud?

Oma diskorikarjääri alustasin aastal 2000, keerasin plaate, produtseerisin muusikat, mängisin klubides. Aga just ekstaatiliste tantsudega olen kokku puutunud viimased kolm-neli aastat. Pidevalt kutsutakse mängima ning korraldan neid ise ka, ja mitte ainult Eestis. Olen mänginud Venemaal, Lätis ning igal talvel käin Indias, kus ka mängin ja korraldan ekstaatilise tantsu õhtuid.

Palun kirjeldage, mis teeb selle peo ekstaatiliseks?

Muusika, inimesed ja õhkkond. Sest inimesed kogunevad just selliseks peoks, mitte alkoholi pärast, vaid et jagada oma vaimu, loovust, oma armastust ja hinge. See ongi puhas ekstaas − näha, kuidas inimesed liiguvad ja naudivad biite ja vaibi. Lisaks sellele on ekstaatiline tants suurepärane viis avastada iseenda keha, panna energiad liikuma ning rõõmust ja ekstaasist võnkuma. Sellele peole tulevad need, kes tahavad arendada oma vaimu, lasta lahti kinnijäänud emotsioonidest ja vabastada energiablokeeringud. See ongi liikuv aktiivne meditatsioon. Sa tuled tantsupõrandale, paned silmad kinni, lased oma mõtted minema ja lubad muusikal sind ära viia.

Mis teile alkovaba tantsupeo juures kõige rohkem meeldib?

Siin on täiesti teine energeetika kui tavapärastel tantsupidudel. Inimesed tulevad muusika pärast, nautima koos mõnusat olemist, nad tulevad mediteerima. See tõstab korraga kõik osalejad teisele energiatasemele. See on kõrgete vibratsioonidega õhkkond, hästi lõdvestav, loominguline ning turvaline. Keegi ei hakka mingit jama tegema, sest inimesed on teadlikud, mõistavad, milleks nad tulid.

Milline publik on sinna eriti oodatud?

Just väga erinevad inimesed, nii vanuse kui igapäevase tegevuse mõttes. Need, kes tahavad kogeda midagi uut, teha teistmoodi. Ekstaatiline tants kogub kokku ilusad hinged, kellel on alati midagi jagada.

Milline saab olema teie muusikavalik ja milline muusika sellisele üritusele eriti sobib?

Mängin hästi eklektilist muusikat, minu DJ-setid koosnevad erinevaist muusikalistest hetkedest, rütmidest, meloodiatest ja meeleoludest. Muusika nagu vool, nagu lõputu jõgi, mis kannab sind eesootava ookeani poole. Aga seekord pööran rohkem tähelepanu rütmidele ja atmosfäärile. Samuti jätan endale ka ruumi juurde mängida didgeridood, et teha väike performance, DJ + live. See kindlasti rikastab pidu.

Tänapäeva noortel on nii palju erinevaid võimalusi oma vaba aega veeta. Mis te arvate, miks on sellised alternatiivsed tantsupeod üldse tekkinud?

Inimesed arenevad, kasvab teine põlvkond, millel on teised väärtused ja vajadused. Nad pööravad rohkem tähelepanu oma sisemaailmale, mediteerivad, kuulavad iseennast. Sellistele inimestele on klubiõhkkond juba kitsaks jäänud, ei täida enam.

Millise tundega, mis emotsioonidega publik tavaliselt selliselt peolt lahkub?

Nagu pärast head meditatsiooni. Keha on pehme, meel on rahus ja valitseb selgus. Liikumine ja tants on väga lihtne viis meditatsiooniseisundisse minna, sa unustad probleemid ja mured. See on väga lihtne ravi!

Aita Nurga Toimetaja