1. Avaleht
  2. Hingele
  3. „Ekstaatiline tants“! Tantsi vabalt, hinnanguteta ja ilma alkoholita
„Ekstaatiline tants“! Tantsi vabalt, hinnanguteta ja ilma alkoholita

„Ekstaatiline tants“! Tantsi vabalt, hinnanguteta ja ilma alkoholita

„Ekstaatiline tants“ on üritustesari, kus tullakse kokku, et tantsida vabalt ja hinnanguteta. See on koht, kus igaüks on tema ise häbi ja kompleksideta. Järgmine “Ekstaatiline tants” toimub Saue mõisas 28. detsembril ja seekord loob armastusega muusikat ja ruumi DJ Rain Tunger.

Fotod: Ruudu Rahumaru

Esimene tants toimus 2016. aasta septembris. Tiit Trofimov oli alati unistanud teha pidusid ägedates kohtades ja Saue mõis oli ainuke selliseks peoks väga sobilik koht. „Seal on neli saali ja igas saalis on omamoodi energia ja omamoodi inimesed tantsimas, mis annabki ideaalse valikuvõimaluse kogeda, kuhu sa just hetkel paremini kohandud,“ räägib ta.

Ekstaatilise tantsu avastas Tiit Balil, kus seda üritust tehti Ubudis igal reedel ja pühapäeval ning peol oli palju avatud ja ägedaid inimesi.

Kuidas valib Tiit peole diskoreid? „DJ-sid on palju, ent napib neid, kes oskaks mängida muusikat südame ja sügavama tunnetusega. Mulle on antud kuidagi seda tunnetust just need DJ-d ära tunda,“ muheleb ta.

Pure Mindi koolituste korraldaja Irene Kaljuste sattus „Ekstaatilisele tantsule“ juhusikult. „Elan muidu Tartus ja olin parajasti Tallinnas. Kuna ma väga armastan tantsida ja olin sellest sündmusest kuulnud, siis otsustasingi minna päris üksi. Ja oi, kui positiivse kogemuse osaliseks ma sain,“ naeratab ta.

Irene käib sellel peol, sest naudib hea muusika saatel oma keha liigutamist. Ta ei ole viimased 10 aastat Eestis pidudel tantsimas käinud, sest ööklubid ei ole enam kuidagi haakunud temaga ja muusika tase on ebaühtlane. Tema jaoks on hea peo märk see, kui ta lihtsalt ei saa tantsuplatsilt ära tulla, sest muusika kannab nii ülimegalt lihtsalt. Aeg-ajalt on ta käinud välismaal, eriti just Hollandis pidudel, kus on ülihea muusika, mille saatel ennastunustavalt tantsida, ja tema jaoks on „Ekstaatiline tants“ samaväärne välismaal kogetud pidudega.

„Kõik tantsivad, sest tantsida on äge ja tähelepanu on sissepoole, iseenda kogemuse ja muusika nautimisel. Tihti ongi nii, et selle kolme tunni jooksul tulen puhkama vaid 10 minutiks paar korda ja siis jälle tagasi. Pärast tunnen end ülihästi, nagu oleks suurepärase trenni ja toreda peo kombo, millel ei ole mingit halba järelmõju hommikul,“ sõnab Irene.

Tal on mitu sõpra, kes on tulnud (eriti mehed), algul end veidi naljakalt tundnud ja siis mõne aja pärast oksad laiali täiega tantsinud. „Seal keskkonnas saad õigepea aru, et mitte keegi ei passi, kõik on täiega enda tantsu sees ja naudivad. See on lihtsalt nakkav ja väga suurt vabadusetunnet pakkuv!“

Peale esimest „Ekstaatilist tantsu“ läks linna peal liikuma jutt, et Saue mõisas on vinge pidu, lahe rahvas  ja hea muusika. Einar Tamme kauples end teisele üritusele kaasa, mis polnudki nii kerge, sest sõpradel olid autod juba rahvast täis.

„Sellel üritusel on oma hõng. Sellist mujalt ei leia,“ räägib ta. Peamiselt käib Einar ikka tantsimise pärast. Tantsib endale ja endaga, vabalt ja vabastavalt. Talle meeldib, et muusika on spetsiaalselt kokku pandud, samm-sammult kerivad rütm ja energia mõnusalt üles. Pidu on alkoholivaba, mis Einari jaoks sobib hästi, sest inimesed on need, kes nad on, ega ole alkoholi mõju all.

Siis meeldib talle veel peo lõpus otseesineja, iga kord erinev artist. „Super lahe teostus! Tasakaalustab, nagu Osho meditatsioon,“ arvab Einar.

Miks peaks „Ekstaatilisele tantsule“ tulema? „Kui ei julge tantsima tulla, ära tule!“ naerab Einar.

Head Uudised GoodNews