1. Avaleht
  2. Hingele
  3. EESTI MISSIOONIINIMENE I Kätlin Rohilaid-Aljaste: 2021 võiksime kõik üksteist rohkem tunnustada ja innustada!
EESTI MISSIOONIINIMENE I Kätlin Rohilaid-Aljaste: 2021 võiksime kõik üksteist rohkem tunnustada ja innustada!

EESTI MISSIOONIINIMENE I Kätlin Rohilaid-Aljaste: 2021 võiksime kõik üksteist rohkem tunnustada ja innustada!

Tiitli „Eesti missiooniinimene 2020” pälvinud Kätlin Rohilaid-Aljaste vaatas aastale tagasi ja tänas inimesi, kes teda esitlesid ja leidsid, et ta on väärt seda ägedat tiitlit.

„Tänan žüriid, kes leidis, et olen tunnustamist väärt. Tunnustamine annab tohutu energia ja rõõmu. 2021 võiksime kõik üksteist rohkem tunnustada ja innustada. Vähem kadedust ja õelust! Ikka tunneme rõõmu teiste tegudest ja aitame üksteist, siis kasvame ka ise!” ütles meigikunstnik ja heategija.

Külaliikumine Kodukant ja Vabaühenduste Liit tunnustasid novembris aasta vabatahtlikke ja kodanikuühiskonna tegijaid. Aasta missiooniinimeseks valiti Kätlin Rohilaid-Aljaste.

„Kevadel kamandati lapsed koolidest kodutööle, mis tähendas peavalu paljudele peredele – mitte üksnes ajakulu, vaid ka vajamineva tehnika näol. Kätlin Rohilaid-Aljaste nägi muret ja asus tegutsema, kaasates kamba tegusaid inimesi ja luues algatuse „Igale koolilapsele arvuti”. Kuu aega hiljem oli endale uue tänuliku pere leidnud 1200 arvutit,” selgitas žürii valikut.

„Võiksime advendiajal mõelda sellele, et inimesed, kes kannatavad ja neile appi minejad vajavad ülejäänud ühiskonnalt vähemalt võimalust sellest rääkida, vaatamata sellele, et teemad on ebameeldivad, kurvad ja tihti koledadki. Kui meie ei taha sellest isegi mitte kuulda, siis mõelgem, et keegi ju elab sellist elu. See on üks sõnum, mida kogu Eesti vabatahtlik sektor kannab: meie julgeme toimetada ja teha, julgege teie vähemalt näha ja tunnustada. Isegi siis, kui on kurb, valus ja ebameeldiv,“ sõnas president Kaljulaid, kes on sündmuse patroon.

Head Uudised GoodNews