1. Avaleht
  2. Carmen Pritsoni blogi
  3. ÜLETA OMA HIRMUD I Carmen Pritson: vaata oma hirmudele otsa ja ületa need!
ÜLETA OMA HIRMUD I Carmen Pritson: vaata oma hirmudele otsa ja ületa need!

ÜLETA OMA HIRMUD I Carmen Pritson: vaata oma hirmudele otsa ja ületa need!

Motivatsioonikõneleja Carmen-Pritson Tamme raamat „Manifesto“ on mõeldud inimestele iseenda raamatu loomiseks. Naine on öelnud, et raamat aitab lähemale jõuda nendele eesmärkidele, millest oled ehk juba ammu unistanud, aga pole mingil põhjusel saavutanud.

Üheks oluliseks teemaks peab Carmen oma hirmudest teadlikuks saamist ja nende ületamist.

Heade uudiste portaal avaldab raamatust katkendi.

Millised on sinu hirmud? 

Hirm ei ole alati halb. Hirm hoiab inimest turvatsoonis ja ei lase tal kas siis haiget saada või teistele haiget teha. Valu loob hirmule tugeva pinnase. Tihtipeale ei saa inimene aru, kas tema käitumine on tingitud hirmust saada haiget ehk tunda valu või kardab ta hoopis olla pettunud või kurb. Kõik need tunded on loodud läbi hirmufiltri. Paljud hirmud on inimese kehasse juba varem kogutu käigus talletunud ja seetõttu ei pruugigi inimene ise väga palju pingutada. Ta tuletab endale alateadlikult meelde vana hirmumustri ja laseb sellel tundel oma keha ja meelt valitseda. Mis tähendab hirmumuster? Oled ehk täheldanud, et hirm tuleb sinu juurde just siis, kui oled end milleski ületamas. Sa justkui oled valmis oma inimliku uudishimuga minema edasi, aga miski tobe hirm ei lase seda lõpuni viia. Kinnijäämine mingisse mustrisse on takistuseks. Sa küll tahad, aga millegipärast ei suuda, sest kardad. See ongi hirmumuster.

Paljud hirmud on inimese kehasse juba varem kogutu käigus talletunud ja seetõttu ei pruugigi inimene ise väga palju pingutada.

Oluline on saada selgeks, milline on sinu hirmumuster, mida sa täpselt kardad, sest sinu hirmul võib olla ka teine tähendus. On olemas nähtav hirm ja varjatud hirmud. Nähtav hirm on see, millel oskad anda koheselt nime. Näiteks, kui kardad koeri. Varjatud hirmud on aga need, mida me ei taha kohe kindlasti endale tunnistada ja seetõttu oleme need hirmud enda kehas sügavale (rakumällu) ära peitnud. Näiteks on naisi, kes ei lase endale mehi väga ligi – neil võib olla varjatud hirm muutuda nõrgaks, saada haiget, olla liiga allasurutud või lihtsalt nähtamatu. Paljud mehed omavad aga varjatud hirmu olla rumalad. Nad kardavad alateadlikult muutuda või olla teiste silmis nõrgad, sest rumalus tähendab mehe jaoks nõrkust.

Oluline on saada selgeks, milline on sinu hirmumuster, mida sa täpselt kardad, sest sinu hirmul võib olla ka teine tähendus.

Samuti on meie suureks alateadlikuks hirmuks saada hinnanguid ja just see ei lase paljudel lastel end panna olukordadesse, mis võiksid olla suurepäraseks hüppelauaks.

Nõuanne! 

Pane kirja hirmud, mis sind takistavad. Olles need kirja pannud, otsusta neile julgelt otsa vaadata ja need lihtsalt ületada.

Head Uudised GoodNews