1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Alen Veziko: hinnake seda, mis meil on ja kui miskit ei meeldi, püüdke seda parandada!
Alen Veziko: hinnake seda, mis meil on ja kui miskit ei meeldi, püüdke seda parandada!

Alen Veziko: hinnake seda, mis meil on ja kui miskit ei meeldi, püüdke seda parandada!

Kiirelt kuulajate südamed võitnud vestlusõhtu “Must ja valge” järgmine külaline on laulja ja laulukirjutaja Alen Veziko, Tiit Trofimovi juhitud jutuajamisest saab osa 18. septembril Von Glehni Teatris. Sarjas on varem ausalt ja avameelselt vestelnud Tarmo Urb, Tõnis Mägi, Epp Kärsin ja Janika Veski.

“Alen Vezikol on võime tõmmata ligi erinevas vanuses publikut, tema muusika läheb väga paljudele korda. Räägime sellest, mis on Aleni laulude sügavuse taga ja kuulame teda esinemas,“ rääkis Tiit Trofimov ja avas paar teemat, mis kindlasti jutuks tulevad: “Alen pole teinud saladust sellest, et võitles alkoholismiga ja sai sellest jagu. Oma vanaemalt on ta pärinud nägijavõimed ja seetõttu oskab maailma teistmoodi tunnetada. Ta loob oma laulude muusika ja sõnad kui terviku, tema lugudel on hing taga.“

Trofimov sõnas, et kolmetunnist vestlusõhtut ei filmita ega lindistata. “Jutuajamise võlu ja ehedus on kohapeal, nüüd ja praegu. Nõmme valisime esinemiskohaks oma hubasuse tõttu, et nii esineja kui saja-kahesajapealine publik tunneks end hästi.“

Alen Veziko peab sellist publikuga otsesuhtlemist samuti väga oluliseks: “Mingid asjad võiksid jäädagi ühekordseks sündmuseks. Tänapäeval on liiga paljud asjad järelvaadatavad ja edasi-tagasi keritavad. Eriti noorem põlvkond elab ruumis ja ajas, mida päriselt pole olemas − nutiseadme tehisruumis.“

Tiit Trofimov ütles, et on oma vestlussarja kutsunud neid, kes ei karda rääkida oma pärislugu, kes elavad südamega ja kellelt on õhtust osasaajail midagi olulist õppida.

Jagame Alen Veziko mõtteid elust, armastusest ja muidugi muusikast:

  • Muusika on osa minust. Selles on kõike – kirge, armastust.
  • Muusika pole ammu enam lihtsalt üks kitarr, üks laul ja kuulajad.
  • Kui te ei taha elada autos, pidevalt ööbida kõledates hotellides, toituda bensiinijaamas pakutavatest võileibadest ja kui te ei taha, et elu koosneb pidevast lavatagusest ootamisest, siis valige teine ala!
  • Sellel hetkel, kui olen laval, ununeb kõik telgitagune ja jääb ainult muusika.
  • Minult on küsitud, miks ma ronin mägede otsa. Aga kui sinna jõuad, tunned, et oled paremaks muutunud.
  • Käige mõneks ajaks Eestist ära, kasvõi Lätis ja tagasi tulles saategi aru kui hea on kodus olla. See on meie maa, siin räägitakse meie keelt ja siin on meie kombed. Hinnake seda, mis meil on ja kui miskit ei meeldi, püüdke seda parandada.
  • Tark inimene tunnistab endale, et ta ei valda teemat ja küsib teadjamalt nõu.
  • Selleks, et aru saada, kui nõrk sa võid olla, peab seda kõike ise kogema.
  • Varakapitalistlik tõmblemine saab ühel hetkel nagunii läbi ja siis on aega enda ümber vaadata ja ümbritsevaid inimesi märgata.
  • Usun, et see on inimese kohustus kaaslastele abiks olla.

Rohkem infot Vestlusõhtu kohta leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews