1. Avaleht
  2. GoodNews TV
  3. AFTERMOVIE I Naiste Heaolufestival tõi kokku naised, kes otsivad sisemist tasakaalu ja loovust
AFTERMOVIE I Naiste Heaolufestival tõi kokku naised, kes otsivad sisemist tasakaalu ja loovust

AFTERMOVIE I Naiste Heaolufestival tõi kokku naised, kes otsivad sisemist tasakaalu ja loovust

Möödunud suvel, 17. ja 18. augustil, toimus Hatu mõisas inspireeriv Naiste Heaolufestival, mis tõi kokku naised üle Eesti, et üheskoos avastada ja süvendada meelerahu ning tervise ja sisemise jõu allikaid. Kahepäevane festival oli täis loenguid, töötubasid ja loomingulisi etteasteid, pakkudes osalejatele võimalust süveneda enesearengusse, teadlikkusse ja kogeda igakülgselt rikastavat atmosfääri.

Huumorist enesearenguni

Tänavune Naiste Heaolufestival pakkus osalejatele mitmekesist programmi. Festivali põhiteemadeks olid inspiratsioon, tervis, naiselikkus ja meelerahu – väärtused, mis puudutavad iga naise igapäevaelu. Festivali peaesinejateks olid armastatud näitleja Merle Palmiste ja tunnustatud dirigent Kristjan Järvi, kes tõid festivalile unikaalse ja sügava mõõtme.

Merle Palmiste. Foto: Dagnija Huberg
Merle Palmiste. Foto: Dagnija Huberg

Merle Palmiste ettekanne keskendus huumori ja kerguse leidmisele elus. Palmiste sõnul on huumor tema jaoks oluline tööriist, mis aitab mitte võtta elu ja iseennast liiga tõsiselt. “Huumorisoon annab sulle oskuse iseenda üle naerda. Inimesele, kellel ei ole huumorisoont, tundub, et kõik teevad tema üle nalja ja ta on koguaeg pinges,” rääkis Palmiste, rõhudes huumori olulisusele teel kergema elu poole.

Inimesele, kellel ei ole huumorisoont, tundub, et kõik teevad tema üle nalja ja ta on koguaeg pinges.

Festivali eel jagas Kristjan Järvi jagas GoodNewsiga oma mõtteid loovusest, inspiratsioonist ja naistest. “Naise mõju on nagu päike, mis hoiab kogu süsteemi koos ja valgustab teisi. See loob keskkonna, kus kõik võivad tunda end võimestatuna ja innustununa,” rõhutas Järvi naiste olulisust meie maailmas.

Naise mõju on nagu päike, mis hoiab kogu süsteemi koos ja valgustab teisi.

Krista Lensin ja Kristjan Järvi. Foto: Virko Veskoja
Krista Lensin ja Kristjan Järvi. Foto: Virko Veskoja

Lisaks ettekannetele pakkus Heaolufestival ka praktilisi töötubasid, kus osalejad said avastada enda sisemist väge ja naiselikkust. Näiteks pakkus Lilia Märtmaa oma töötoas osalejatele võimalust avastada oma hääle võlu ja õppida kasutama häält kui eneseväljenduse ja tervenemise tööriista. Teadliku ettevõtluse töötuba juhendas Triin Raudoja, kes õpetas, kuidas kasutada ettevõtlust enesearengu ja teadlikkuse tööriistana. Samuti keskenduti naiste hormonaalsele tasakaalule ja teadlikule toitumisele – teemadele, mis on paljude naiste jaoks igapäevaelus äärmiselt olulised​. Kahe päeva jooksul said osalejad osa 20 erinevast loengust, töötoast ja tegevusest.

Foto: Dagnija Huberg

Et naised julgeksid elada oma eheduses

Naiste Heaolufestivali eestvedajateks on heaolu mentor ja koolitaja Terri Mang, heliterapeut ja muusik Lilia Märtmaa, enesearengu teejuht ja koolitaja Kristel Treier ning Vivian Vau kingasalongi looja ja inspiratsioonikoolitaja Vivian Unt.

Terri, Lilia, Kristeli ja Viviani idee festivalist lähtub naiseliku koosloomise, pehmuse ja teineteise toetamise põhimõtetest – naiste ühiseks püüdluseks on ühendada naiseks olemise erinevad tahud ja omadused ning julgustada naisi elama oma tões ja eheduses.

Foto: GoodNews, Evelin Kruus

Naiste Heaolufestival saab toimuma ka järgmisel aastal ning leiab Hatu mõisas aset 9. ja 10. augustil.

  • Pileteid festivalile saab soetada SIIT!
Head Uudised GoodNews