1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. 5 SUUNIST! Ära kunagi aja füüsilist nõrkust segamini vaimse nõrkusega!
5 SUUNIST! Ära kunagi aja füüsilist nõrkust segamini vaimse nõrkusega!

5 SUUNIST! Ära kunagi aja füüsilist nõrkust segamini vaimse nõrkusega!

Pühade ajal anname ikka ja jälle lubadusi, kuidas veeta uus aasta paremini ja olla ise parem. Kui sinu lubaduste hulka kuulub ka parema füüsilise vormi kasutamine, siis jagan sinuga suuniseid Peter J. Daniels raamatust “Kuidas saavutada oma elu eesmärke”, mis jagab juhiseid oma unistuste teostamiseks.

Öeldakse, et terves kehas terve vaim, eks? Samamoodi võiks öelda, et kui sul on terve keha, siis võid teha, mida su vaim nõuab. Igatahes tuletab füüsiline nõrkus meelde meie iga sammu ja hingetõmbe sõltumist Jumalast. Seetõttu, seades elu ja uue aasta eesmärke, peame tähelepanu pöörama oma füüsilistele vajakajäämistele, mis on päritud või omandatud. Kuigi me ei peaks oma puudusi reklaamima, et tohiks me neid ka eirata ning eesmärgid peaksid sõltuma meie füüsilisest seisundist, kui see on püsiv. Kuid see ei tohiks ka piirata teisi võimalusi. Halvatus võib muuta liikumatuks keha, kuid mitte vaimu. Inimene, kes on füüsiliselt liikumatu, saab kasutada oma aju, et saada suurepäraseks heliloojaks, kirjanikuks, leiutajaks või teatud turuosa asjatundjaks.

Vanuseline nõrkus sõltub rohkem vaimust kui kehast. Raamatu autor toob näiteks W. Clement Stone, kes ärikohtumistel, olles ise juba kaheksakümnendates eluaastates, tervitas inimesi alati väljendiga: ” Ma tunnen end õnnelikuna, ma tunnen end tervena, ma tunnen enda suurepäraselt. Kuidas sinuga on?”

Võti, kuidas astuda vastu nõtrusele ning sellest jagu saada, peitub selles, kuidas sa suhtud sellesse oma südames. Elu ei ole mitte ainult keha, vaid ka vaim ja hing ning sinu füüsiline positsioon võib olla kas võidetav või saab seda kasutada pöördepunktina elu ja uue aasta eesmärkide saavutamisel. Kui sa kaldud ülekaalulisusele, võta see asi kontrolli alla. Kui sul on mingi eriline füüsiline puue, siis otsi alati parimat, mida arstiteadus suudab pakkuda ning väldi olukordi, mis sinu seisundit võiksid halvendada. Kuid ära kunagi aja füüsilist nõrkust segamini vaimse nõrkusega.

Peame oma kehasid iga päev treenima, pöörama tähelepanu sellele, kui palju me magame ja mida sööme. Meie suutlikkus ja vastupidavus või selle puudumine võib tihti olla viletsa toidu ja väsimuse otsene tagajärg. Pane aga tähele, et me ei pea eeldama kogu aeg valutut elu ning füüsilist tippvormi. Lõppude lõpuks on meil 0ma hädad ja puuded ning enamikul meist pärilikke nõrkusi, millega me peame toime tulema. Nõks on selles, et tuleb ära tunda kordaminekud ja läbikukkumised ning nendega hakkama saada, kui nad esile kerkivad ja siis elu ning uue aasta unistuste nimel edasi trügida ja alla ei tohi anda!

5 suunist, kui sinu uue aasta lubaduste hulgas on parem füüsiline vorm

  • Tunnista oma füüsilisi puudusi
  • Ära süvenda neid puudusi
  • Paranda oma füüsilist vormi, kus võimalik
  • Nõrk keha ei tähenda nõrka vaimu
  • Hoolimata kõigest pressi edasi
Monika Kuzmina Peatoimetaja