1. Avaleht
  2. Jooga ja meditatsioon
  3. 40-PÄEVANE MEDITEERIMISE VÄLJAKUTSE I Hedi Kukk: minusse on vaikselt kinnitumas kerge vajadus rahuliku omaette olemise järele
40-PÄEVANE MEDITEERIMISE VÄLJAKUTSE I Hedi Kukk: minusse on vaikselt kinnitumas kerge vajadus rahuliku omaette olemise järele

40-PÄEVANE MEDITEERIMISE VÄLJAKUTSE I Hedi Kukk: minusse on vaikselt kinnitumas kerge vajadus rahuliku omaette olemise järele

Hedi Kukk alustas neli nädalat tagasi 40-päevast mediteerimise väljakutset ja jagab oma taipamisi ja kogemusi iganädalaselt ka meiegi ning kutsub kõiki kaasa tegema.

“Neljas nädal mediteerimise teel on saanud läbi ning jagan ülima rahuloluga, et väljakutse 25-ndaks päevaks on minu ellu tekkinud harjumus, sest reedele läksin vastu nii, et ei pidanud enam midagi planeerima, vaid mediteerimine tuli loomuliku osana päevast,” rõõmustab ta.

Mediteerimisest on abi, kui lained löövad pea kohal kokku

Hedi räägib, et möödunud nädalal jooksul hakkas ta tähele panema väikseid muutuseid nii enda mõtlemises kui ka teatud olukordadega toime tulemises. Peamiseks muutuseks on fakt, et ta on hakanud automaatselt pöörduma mediteerimise poole, kui on keerulises olukorras või kui lained löövad pea kohal kokku. “Sellest on saanud minu jaoks justkui stopp-märk, mille eesmärk on aeg maha võtta, kui elutempo läheb liiga kiireks või infot liiga palju sisse tuleb. Teisipäeval leidsin end olukorrast, kus mitu meili ootasid vastamist, mitu tööd tõlkimist ja ka muud kohustused koputasid õlale. Mina aga vaatasin korraks kõike, mida oli vaja teha ning mõtlesin – ei, ma lähen mediteerima,” räägib ta.

Sellest on saanud minu jaoks justkui stopp-märk, mille eesmärk on aeg maha võtta, kui elutempo läheb liiga kiireks või infot liiga palju sisse tuleb.

Tagasi arvuti juurde jõudes olid meilid ikka vastamata, tööd ikka veel tegemata, kuid endal oli parem olla, tuju oli hea ja lõpuks sai ta kõik palju kiiremini tehtud, kui ootas. Eks seda teavad kõik, et tuju millega ülesande kallale asud, mõjutab tulemust väga.

Suurenenud on oskus minna lasta

“Teiseks muutuseks on see, et olen olemuselt võrdlemisi tundlik inimene ning ka Lõvi-naise temperament lööb vahel välja, kuid mõlemad omadused on hakanud välisele stiimulile vähem reageerima. See muutus, tõsi, on võrdlemisi väike ja ilmselt tuntav rohkem minu kui teiste poolt, kuid püsivad tulemused tulevadki samm-sammult, mitte kohe ja suure pauguga. Ma tunnen, et olen vähem närviline ja oskus asjadel minna lasta, nende peale mitte reageerida, on suurenenud,” on ta sellegagi rahul.

Ma tunnen, et olen vähem närviline ja oskus asjadel minna lasta, nende peale mitte reageerida, on suurenenud.

Närvilisus on asendunud kannatlikkusega

Kokkuvõttes on Hedi suhtumine kogu tegevusse muutunud – mediteerimine ei tundu enam nagu kohustus mida peab tegema, sest lubas seda 40 päeva katsetada, vaid temasse on vaikselt kinnitumas kerge vajadus selle rahuliku, omaette olemise järele. “Loomulikult on kõik mediteerimise kui tegevusega kaasnevad väljakutsed, millest ma eelnevalt rääkinud olen, siiani alles, kuid ka nende põhjustatud närvilisus on asendunud kannatlikkusega. Olen jõudnud kohta, kus tunnen, et mediteerimise kasu on väärt seda aega ja energiat, mis sinna sisse panen,” kinnitab ta.

Olen jõudnud kohta, kus tunnen, et mediteerimise kasu on väärt seda aega ja energiat, mis sinna sisse panen.

Siiski tahab ta hoiatada neid, kes psühholoogiaga sina peal ei ole, et teatud aja jooksul hakkab mediteerimine ja sellega kaasnev mõtete selginemine, üles tooma probleeme, mida olete ignoreerinud või alla surunud. Seetõttu võib jääda algselt ka mulje, et lubatud hingerahu ei ole ega tule. Tegelikult aga mõjub meditatsioon meelele kui koorija, mis eemaldab kihte ja paljastab vanu probleeme ja mustreid. Seda kõike mitte teie piinamiseks, vaid selleks, et saaksite nendega tegeleda ning probleeme lahendada, nii et need jääkski lahendatuks.

“Selliste rõõmusõnumitega hakkab minu väljakutse vaikselt liikuma lõpu poole ning järgnevad 12 päeva teen sel teel oma viimased sammud, pärast mida toon teieni põhjaliku kokkuvõtte. Seniks Namaste!” ütleb Hedi Kukk.

Head Uudised GoodNews