1. Avaleht
  2. Jooga ja meditatsioon
  3. 40-PÄEVANE MEDITEERIMISE VÄLJAKUTSE I Hedi Kukk: kõigepealt peab enda eest hoolitsema, siis on jõudu ka muud teha!
40-PÄEVANE MEDITEERIMISE VÄLJAKUTSE I Hedi Kukk: kõigepealt peab enda eest hoolitsema, siis on jõudu ka muud teha!

40-PÄEVANE MEDITEERIMISE VÄLJAKUTSE I Hedi Kukk: kõigepealt peab enda eest hoolitsema, siis on jõudu ka muud teha!

Hedi Kukk on alustanud 40-päevast mediteerimise väljakutset ja jagab oma taipamisi ja kogemusi iganädalaselt ka meiegi ning kutsub kõiki kaasa tegema. Läbi on saanud kolmas nädal tema teekonnast mediteerimise rajal ning ta on jõudnud oma teel poole peale. Kolmanda nädala märksõnaks sai infomüra.

Mediteerimise üks eesmärkidest on meele rahustamine, saada kontroll uitmõtete üle, et oleks lihtsam jääda elukeerises rahulikuks

Hedi selgitab, et see kõik on vajalik eelkõige selleks, et oleks võimalik kuulda oma enda sisemist häält – intuitsiooni.

Praegune internetiajastu külvab juba maast-madalast üle igasuguse infoga, mis tekitab keskendumisraskuseid, otsustusvõimetust ja liigset vastuvõtlikust infole ja soovitustele, mis tegelikult ei ole meie parimates huvides.

“Kui otsida põhjust miks tegeleda mediteerimisega, siis ma arvan, et infomüra välja lülitamine on peamine neist. Praegune koroonaaeg on selle kitsaskoha eriti tugevalt fookusesse toonud, sest liigne ja tihtilugu vastukäiv info on üks peamisi asju, mis inimesi stressi ja hirmule ajab,” tõdeb ta.

Möödunud nädalal sai infomüra ka temast võitu. Kuna kuu lõpud on Hedil töömahukamad, ning töö kõrvalt ka muud projektid võtnud oma aja, siis keskendumine osutus eriliselt raskeks. “Leidsin küll aja mediteerimiseks, kuid kõik see läks meele taltsutamise peale, pidevate töö ja muude mõtete eemale tõrjumisele ning lõpuks, päris mitmel korral see mul tegelikult ei õnnestunudki. Plaanid, analüüsid – kõik need ketrasid peas edasi isegi öösel magades, rääkimata sellest, et oleks saanud rahus mediteerides mõtteid välja lülitada. Loomulikult tegin kõigest sellest omad järeldused ning nüüd teadlikumana proovin neid kitsaskohti oma elus muutma hakata,” räägib ta.

Enam pole über-busy olemine moes

Kuigi nädal üldiselt oli raske, siis positiivsest küljest lisab ta, et just nimelt igapäevane mediteerimine tuvastas ära tema elus hetkel eksisteeriva liigse rööprähklemise. Ilma selleta poleks ma närvilisust nii tugevalt ja kohe endale teadvustanud.

“Õppetund saadud, proovin seda edaspidi ka oma ellu rakendada. Ega teekond polegi alati suunaga ülespoole vaid esineb palju tagasilangusi ning selle tõi ka minu kolmas nädal. Orav rattas elamine on miski, mida ma pole kunagi tahtnud, kuid ometigi, endale näkku vaadates, tundsin, et olen üle pingutamas. Mitmel korral nädala jooksul kerkis mällu kunagi nähtud postitus Instagramis mis ütles: naised, enam ei ole über-busy olemine moes, nüüd me hoiame oma energiat, suuname seda teadlikult ja naudime elu! Proovin seda nõuannet ka ise kuulda võtta ning järgneval nädalal jagan teiega oma katseid elu lihtsustada ja stressi maandada!” räägib ta. “Kokkuvõttes, head inimesed, ärge unustage enda eest hoolitseda. Maailm ei kuku kokku kui vahel aeg maha võtta ja nagu ütlus käib: You can’t pour from an empty cup ehk kui kõigepealt enda eest hoolitseda, siis on jõudu ka muud teha. Namaste!”

Head Uudised GoodNews