1. Avaleht
  2. GoodNews TV
  3. VIDEO I KOGEMUSLUGU I Helen Kaljusaar: pärast hingamisteraapiat toimus minu hinges suurem avanemine
VIDEO I KOGEMUSLUGU I Helen Kaljusaar: pärast hingamisteraapiat toimus minu hinges suurem avanemine

VIDEO I KOGEMUSLUGU I Helen Kaljusaar: pärast hingamisteraapiat toimus minu hinges suurem avanemine

Helen Kaljusaar käis esimest korda hingamisteraapias Rikardia biodünaamilise hingamise ja trauma vabastuse (BBTRS) praktiku Helen Haava juures eelmise aasta jaanuaris ning tõdeb, et tal puudusid igasugused ootused. Pärast hingamisteraapias käimist toimus naises aga suurem avanemine.

Luba endal tunda kõiki emotsioone

Helen nendib, et tema jaoks oli hingamisteraapia uskumatuks kogemuseks. Peamine väärtus peitus tema jaoks selles, et ta on umbes 15 aastat hoidnud emotsioone väga enda sees. Helen on alati mananud näole naeratuse, olnud positiivne ja teotahteline. „Tegelikult aga pole ma lubanud endal tunda kõiki teisi emotsioone. Hingamisteraapia ajal tuli see kõik järsku üles ja need emotsioonid väljusid veel ka sama päeva õhtul ja järgmisel päeval,“ selgitab ta ja lisab, et tunneb, et just sealt algaski tema esimene suurem avanemine, kust alates hakkas tooma tähelepanu emotsioonidele ning lubama endal neid tunda.

„Varem ma isegi ei mõistnud või tunnistanud endale, et tegelikult endas midagi üldse alla surun. Mulle tundus, et see ongi normaalne, et mul on alati hea olla ja naeratus näol,“ leiab ta.

Varem ma isegi ei mõistnud või tunnistanud endale, et tegelikult endas midagi üldse alla surun.

Helen Kaljusaar. Foto: GoodNews, Evelin Kruus

Hingamisteraapia kui uus teekond

Helen toob välja, et hingamisteraapias käimine avas tema jaoks elus justkui uue teekonna. „Avastasin, et mul oli tegelikult olnud ka suur ärevus, mida olin samamoodi alla surunud. Sellest sain ma lahti. Teiseks oli mu peamine probleem seotud nahaga. Mul oli näos atoopiline dermatiit, mis tähendab seda, et näos olid mul suured punased laigud, mis ketendasid ja tulitasid. Nahk oli nii kuiv, et see veritses ja olin proovinud 10 aastat sellele lahendust leida,“ räägib ta.

Avastasin, et mul oli tegelikult olnud ka suur ärevus, mida olin samamoodi alla surunud. Sellest sain ma lahti.

Helen sõnab, et oli käinud erinevate arstide, pere- ja nahaarstide juures, proovinud igasuguseid salve, kreeme ning mitte midagi polnud teda aidanud. Esimene hüpe tuli tema jaoks juba peale kolmandat hingamisteraapia seanssi. „Käisin ka kaks korda energiateraapias ja siis avastasin, et mu nahk on korras. See on täiesti uskumatu.“

Head Uudised GoodNews