1. Avaleht
  2. Hingele
  3. JUBA HOMME I Kuidas lihtsad hingamisharjutused võivad tuua positiivseid muutusi sinu ellu
JUBA HOMME I Kuidas lihtsad hingamisharjutused võivad tuua positiivseid muutusi sinu ellu

JUBA HOMME I Kuidas lihtsad hingamisharjutused võivad tuua positiivseid muutusi sinu ellu

Kas soovid tunda end energilisemana ja parandada keskendumisvõimet? Homme, 27. augustil, toimuval vestlusõhtul, mida viib läbi loodusterapeut ja näojooga õpetaja Mai-Liis Kivistik, jagab biodünaamilise hingamise ja trauma vabaduse (BBTRS) praktik Helen Haava oma teadmisi ja kogemusi, kuidas õige hingamine võib olla võti tervislikuma ja tasakaalustatuma elu poole. Vestlusõhtul räägitakse, kuidas lihtsad hingamisharjutused võivad avada ukse uute võimaluste ja positiivsete muutusteni sinu elus!

Mai-Liis Kivistik. Foto: GoodNews, Evelin Kruus

Kui õpime õigesti hingama suureneb meie kehas hapnikuvarustus

Biodünaamilise hingamise ja trauma vabaduse (BBTRS) praktik ja Rikardia tegevjuht Helen Haava on hariduselt finantsjuhtimise spetsialiseerumisega TTÜ magister, kes on töötanud erinevatel finantspositsioonidel – raamatupidaja, pearaamatupidaja, ärikontroller, grupi pearaamatupidaja. Alates aastast 2021. aastast on ta biodünaamilise hingamise ja trauma vabastuse (BBTRS) praktik ja alates 2022. aasta augustist Rikardia üks asutajatest.

Helen Haava. Foto: GoodNews, Evelin Kruus

Helen toob välja, et kui õpime õigesti hingama, siis meie kehas suureneb hapnikuvarustus – hapnik jõuab jälle rakkudesse ja kudedesse. „Kuna hapnik on kütus, mida keha energia tootmiseks vajab, siis efektiivne hapnikuvarustus suurendab energiataset ja parandab keskendumisvõimet ja mälu,“ lausub ta.

Kuna hapnik on kütus, mida keha energia tootmiseks vajab, siis efektiivne hapnikuvarustus suurendab energiataset ja parandab keskendumisvõimet ja mälu.

Õige hingamine kui võti tervislikuma elu suunas

Helen toonitab, et samuti väheneb õigesti hingates stressi- ja ärevustase, sest aktiveerub parasümpaatiline närvisüsteem, mis aitab kehal lõõgastuda. Ka tugevneb immuunsüsteem, paraneb unekvaliteet, kehahoiak ja lihastoonus. „Need muutused võivad olla järk-järgulised, kuid püsivad. Õige hingamine võib olla võti tervislikuma, tasakaalustatuma ja produktiivsema elu suunas.”

Helen Haava. Foto: Karen Härms

Sügav ja teadlik hingamine võib Heleni sõnul suurendada energiataset ja motivatsiooni. „Kui tunned end värskena ja täis energiat, oled tõenäolisemalt valmis võtma ette uusi väljakutseid ja seadma endale kõrgemaid eesmärke. Hingamisharjutused aitavad suurendada keskendumisvõimet ja tähelepanu,“ lausub ta, lisades, et kui suudad paremini keskenduda ülesannetele ja eesmärkidele, tekib tunne, et oled suuteline neid saavutama, mis omakorda tõstab enesehinnangut. Samuti toob ta välja, et kui põhjuseks on trauma, ka siis aitab hästi hingamisteraapia.

Hingamisharjutused aitavad suurendada keskendumisvõimet ja tähelepanu.

Head Uudised GoodNews