1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. INSPIREERIV INIMENE! Vaimne õpetaja Himalaya: peame küsima küsimusi iseenda kohta!
INSPIREERIV INIMENE! Vaimne õpetaja Himalaya: peame küsima küsimusi iseenda kohta!

INSPIREERIV INIMENE! Vaimne õpetaja Himalaya: peame küsima küsimusi iseenda kohta!

Himalaya AnandEestisse on saabunud uus meditatsiooniõpetaja Himalaya Anand, kes avab uksi meie endi sisemaailma ja viib Tallinnas läbi mitmeid kursusi.

Pühapäeval viib Himalaya Taevas ja Maa keskuse Kristallitemplis läbi kursuse “Elades julgusega ja kahetsuseta”. Kursus on mõeldud kõigile, kes on hakanud endalt küsima: „Kas mu elul on mõte ja kas ma elan oma elu nii nagu ma tegelikult tahaksin”. Tallinnas TAO Keskuses toimub aga Himalaya juhendamisel 27. ja 28. augustil Tantra kursus.

Teadmaks enne temaga kohtumist, kellega on tegu, vahendab heade uudiste portaal tema eluloo ja jõudmise vaimse maailma väärtuste juurde.

Elamise kirg ja konfliktid

Himalaya on sündinud ja kasvanud Inglismaal. Juba varasest east alates sai ta aru, et formaalne haridus ja koolitus ei hakka teda kunagi tõeliselt huvitama. Ta mõistis, et tema tõeline kirg peitub elamises, soovides kõike kogeda täiel rinnal ja pühenduda täielikult elamisse. Nii noores eas tähendas see ebatavaline rada seda, et ta pere hakkas teda nägema kui murelast ning ei kiitnud heaks tema valikuid.

Himalaya Anand2

Maailma avastamine mereväes

Varases teismeeas käis Himalaya Prantsusmaal, kus ta tundis esimest korda tugevat soovi reisida ja seiklusi otsida. Peale kooli lõpetamist alustas ta tööd mehaanikainsenerina ja varsti pärast seda läks tööle mereväkke. Nii täitusid tema unistused reisimisest, realiseerusid seiklused ning järgmised kolm aastat avastas ta maailma mereväes.

Huvi salapärase India vastu

Himalaya kohtus juhuslikult mereväe puhkuse päeval mehega, kes oli naasnud reisilt Indiast ning too jutustas talle oma sealsetest seiklustest. Himalaya kuulas tema lugusid ja tundis üha suuremat huvi salapärase India vastu. Kolm kuud peale kohtumist hakkas ta hääletama läbi Euroopa, sõites rongide ning bussidega läbi Türgi, Iraani ja kaugemale itta kuni Afganistani ja Pakistanini, kuni lõpuks jõudis Indiasse.
Indias tundis ta, et on koju jõudnud, kuigi oli tuhandete miilide kaugusel Suurbritanniast. Talle meenus, et kui ta väike oli, siis tema ema luges talle lugusid Indiast autorilt nimega Rudyard Kipling. Ta mõistis, et tema vaimustus selle salapärase riigi vastu oli alguse saanud just nendest lugudest.

Himalaya Anand3

Värvikad rännakud Indias

Himalaya hakkas koheselt riigis ringi rändama. Aastal 1972 oli India väga erinev sellest, mis ta tänapäeval on. Indialased nägid Lääne inimesi nendel päevadel harva ja niipea, kui nad hakkasid võõraga rääkima, oli nende esimene reaktsioon sageli: „Oh, sa oled Inglismaalt!“.

Parim viis riigis ringisõitmiseks oli rong, mis muidugi tähendas, et hüppad peale niipea, kui rong saabub jaama, et leida koht 4. klassi vagunis, kus olid piletita reisijad, ümbritsetud sadadest teistest reisijatest, kes üritavad teha sama asja. Mõnikord istus ta kitsas koridoris või rippus väljas rongi küljes, kui rong liikus aeglaselt läbi selle tohutu riigi. Teine levinud liikumise viis neil päevil oli hääletada värvilisele Tata veokile, mida oli tuhandeid ja mis toimetasid kaupa üle kogu riigi – istusid katusel koos teiste indialastega, kes pakkusid  toitu ja voodit.

Enese kaotamine ja kire kadumine …

Indias reisides elas Himalaya mitmes erinevas ashramis ja kohtus paljude erinevate India müstikutega, kuid keegi neist ei võlunud teda. Kui ta ringi liikus, hakkas ta tundma end seesmiselt sügavalt õnnetuna. Ühel päeval kohtas ta meest, kes olid kaotanud pidalitõve tõttu mõlemad käed, kuid tema silmad särasid. Himalaya vaatas talle silma ja mõtles oma elu tähenduse üle. Kuidas oli see võimalik, et keegi, kes on kaotanud nii palju, omab sellist sära silmades ja kuidas tema ise on ikka veel nii õnnetu?
Kasvav kurbus muutus lõpuks talumatuks, ta eemaldus aeglaselt elu sügavuse otsimisest ja jätkas reisimist Indias.

Kohtumine Oshoga

Peale nelja aastat, mil ta Indias reisis, viis elu ta kokku Oshoga. Himalaya oli mõnda aega Mount Abus, väikeses Rajasthani Mäe linnas, kus Osho juhendas üht oma esimest meditatsioonilaagrit. Peagi leidis ta end riietatuna oranži rüüsse istumas Osho ees ja teekond, kus pole enam tagasiteed, oli alanud. Kahtlus ja kurbus kadusid.

Moonika Silves, Kadri Aavik ja Himalaya Anand

Alandlikkuse ilu

Esimest korda elus hakkas Himalaya liikuma magusasse sügavusse ja vaikusesse enda sees. Ilust, mis tegi alandlikuks, hakkas ta tasapisi nägema enda sisemist, tõelist olemust.

Kui õpilane on valmis, siis õpetaja ilmub

Sel ajal kasutas Osho sageli oma vestlustes kahte lauset, mis puudutasid Himalayat sügavalt. Ta ütles, et mõnikord vaimsel otsijal on valida „enesetapu või sannyasi” vahel ja siis lisas „kui õpilane on valmis, siis õpetaja ilmub“.

Himalaya Anand5

Elule tuleb päriselt otsa vaadata

Himalaya otsingud olid viinud teda igale poole, kuid mitte enda sisse. Osho juuresolekul leidis ta üles oma tõelise mina. Kogu varasem millegi tagaajamine lihtsalt peatus ning ta hakkas elama oma elu uues perspektiivis, erinevalt sellest, mida normaalne maailm oli talle varem pakkunud.

Seetõttu naudib Himalaya ka teistega oma kogemuse jagamist, et inimesed julgeks vaadata oma elule päriselt otsa ja küsiks tõeliselt olulisi küsimusi iseenda kohta. Ta julgustab inimesi küsima elulisi ja olulisi küsimusi iseendalt: Kas ma olen õnnelik? Kas ma saan muuta? Kas ma pean kogu aeg uuesti samu asju kogema? Kas ma saan taastada lapse moodi süütuse enda sees? Kes ma olen?

VAATA VIDEOT!

LOE VEEL!

Pühapäeval toimub vaimse õpetaja Himalaya kursus “Elades julgusega ja kahetsusteta”

KEHALE, HINGELE, MEELTELE! Tantraõpetajad Himalaya ja Thirak õpetavad, kuidas olla tasakaalus, kohal hetkes ja lõõgastuda

Head Uudised GoodNews