1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. Douglas Adamsi ikooniline “Pöidlaküüdi reisijuht Galaktikas” saadab loogika joonelt orbiidile
Douglas Adamsi ikooniline “Pöidlaküüdi reisijuht Galaktikas” saadab loogika joonelt orbiidile

Douglas Adamsi ikooniline “Pöidlaküüdi reisijuht Galaktikas” saadab loogika joonelt orbiidile

Douglas Adamsi ikooniline raamat “Pöidlaküüdi reisijuht Galaktikas” on popkultuuri vaieldamatu klassika, mis on võlunud tuhandeid lugejaid üle kogu maailma oma absurdi ja teravmeelse huumoriga. Sarja keskmes on Arthur Dent, täiesti tavaline mees, kelle elu paisatakse kaosesse, kui planeet Maa hävitatakse, et teha ruumi Galaktika uuele kiirteele.

Arthuri teekond läbi universumi algab koos tema sõbra Ford Prefectiga, kes, nagu hiljem selgub, osutub tulnukaks. Nende ainsaks varustuseks on käterätt ja raamat, millel on suurelt kirjas: “ÄRA SATU PAANIKASSE”.

Sarja teine raamat, “Universumi lõpu restoran”, viib Arthuri ja tema kaaslased edasi uutele ja hulljulgetele seiklustele. Nende ülesandeks saab põgeneda vogonite eest ning õpetada kosmoselaeva teed valmistama. Samal ajal peavad nad otsima ka kohta, kus vaadata universumi lõppu ühe hea õhtusöögi saatel​.

Kolmandas raamatus, “Elu, Universum ja Kõik”, seisavad Arthur ja tema meeskond silmitsi planeedi Krikkiti elanikega, kes otsustavad kogu universumi täielikult hävitada. Nüüd peavad nad päästma elu ja vältima täielikku maailmalõppu, hoolimata absurdsetest ja kaootilistest olukordadest, mis neile ette tulevad.

  • Douglas Adamsi sari pakub rohkem kui lihtsalt ulmelugusid – see paneb proovile loogika, mängib füüsikaseadustega ja keerab aja ümber sõrme, pakkudes mõtteainet ning huumorit kõigile, kes on valmis selle pöörasele kosmosereisile kaasa tulema.
Head Uudised GoodNews