1. Avaleht
  2. GoodNews TV
  3. VIDEO I Sissi Benita: kui suudad võtta omaks kõik osad endast, siis saad lõpuks tunda end terviklikuna
VIDEO I Sissi Benita: kui suudad võtta omaks kõik osad endast, siis saad lõpuks tunda end terviklikuna

VIDEO I Sissi Benita: kui suudad võtta omaks kõik osad endast, siis saad lõpuks tunda end terviklikuna

Sissi Nylia Benita on Eesti muusikamaastikul tuntud oma võimsa hääle ja siira kohaloluga. Ent lisaks muusikale käib Sissi oma elus ka hoopis teistsugust rada. Tiit Trofimovi podcastis “Keset elu” külas käinud Sissi rääkis avameelselt oma isiklikust teekonnast eneseaktsepteerimise ja sisemise tervenemise poole.

Sissi on korduvalt rõhutanud, et eneseaktsepteerimine ei ole lihtne ega kiire protsess. Tema teekond selle poole on olnud täis väljakutseid, kuid ka hindamatuid õppetunde. “Iseenda osade omaksvõtt, sealhulgas ka mineviku traumadega silmitsi seismine, on olnud minu jaoks oluline samm sisemise rahu saavutamisel,” sõnab ta. Ta on õppinud, et kõigi oma tunnete ja emotsioonide – nii rõõmu kui ka valu – aktsepteerimine on võtmetähtsusega, et saavutada tõeline rahulolu ja tasakaal elus.

Iseenda osade omaksvõtt, sealhulgas ka mineviku traumadega silmitsi seismine, on olnud minu jaoks oluline samm sisemise rahu saavutamisel.

Sissi Nylia Benita. Foto: GoodNews, Evelin Kruus

Sissi selgitab, et sageli kipuvad inimesed oma valu ja raskete kogemuste eest põgenema, kuid just nende emotsioonide täielik läbielamine ja aktsepteerimine on tervenemise eelduseks. “Kui ma luban endal oma kurbust ja valu tõeliselt tunda, muutub see kõige ilusamaks asjaks maailmas,” jagab ta.

Inimesed kipuvad valu ja raskete kogemuste eest põgenema, kuid just nende emotsioonide täielik läbielamine ja aktsepteerimine on tervenemise eelduseks.

Sissi on oma teekonnal kogenud, kuidas keha kannab endas mälestusi ja tundeid, mida ei pruugi osata alati sõnadesse panna. Üks võtmeprotsess, mis on aidanud tal oma keha ja vaimu sügavamalt tervendada, on olnud kehamälu vabastamine. See füüsiline ja emotsionaalne praktika aitab tal avastada kehasse kogunenud pingeid ja traumaatilisi mälestusi ning lasta neil vabaneda.

“Keha hoiab kinni sellest, mida me pole osanud teadvustada või tunda,” selgitab Sissi. Ta selgitab, et kehaga töötamine on aidanud tal emotsionaalseid haavu sügavamalt tervendada ning viinud teda lähemale tõelisele enesetunnetusele. “Pärast kehamälu vabastamise seanssi tunnen end alati palju kergemalt ja vabanenuna,” kirjeldab ta.

Sissi rõhutab, et tervenemine on tihedalt seotud autentsusega – julgusega olla täielikult sina ise, ilma vajaduseta varjata oma emotsioone või kogemusi. “Kui sa suudad võtta omaks kõik oma osad – ka need, mis sulle tunduvad valusad või ebameeldivad – siis saad lõpuks tunda end terviklikuna,” ütleb ta.

Sissi Nylia Benita ja Tiit Trofimov. Foto: GoodNews, Evelin Kruus
Sissi Nylia Benita ja Tiit Trofimov. Foto: GoodNews, Evelin Kruus

Eneseaktsepteerimine tähendab ka enda aktsepteerimist igas eluetapis, olgu selleks tõusud või mõõnad. Sissi usub, et isegi kui elu toob kaasa väljakutseid ja raskeid hetki, on nende kogemuste täielik aktsepteerimine tema jaoks olnud tee sisemise rahuni. “Ma olen õppinud, et ma ei pea kogu aeg olema tugev või täiuslik. Kõik minu emotsioonid ja kogemused on osa minust, ja nende omaksvõtmine on olnud üks suurimaid kingitusi, mida olen endale andnud,” räägib Sissi.

Meelespea! 

  • Ei pea kogu aeg olema tugev või täiuslik.
  • Eneseaktsepteerimine tähendab ka enda aktsepteerimist igas eluetapis, olgu selleks tõusud või mõõnad.
  • Kõigi oma tunnete ja emotsioonide – nii rõõmu kui ka valu – aktsepteerimine on võtmetähtsusega, et saavutada tõeline rahulolu ja tasakaal elus.
Head Uudised GoodNews