1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. Raamatusoovitus
  4. “Läbi lehtede kumav valgus” – Glendy Vanderah lummav lugu armastusest, kaotusest ja looduse tervendavast jõust
“Läbi lehtede kumav valgus” – Glendy Vanderah lummav lugu armastusest, kaotusest ja looduse tervendavast jõust

“Läbi lehtede kumav valgus” – Glendy Vanderah lummav lugu armastusest, kaotusest ja looduse tervendavast jõust

Glendy Vanderah romaan “Läbi lehtede kumav valgus” on lugeja südamesse pugev teos, mis puudutab armastuse, kaotuse, looduse ja tervenemise sügavamaid tahke. See lugu räägib elust, mis on rajatud igatsusele, andestusele ja inimhinge vastupidavusele, pakkudes unustamatuid hetki, mis kõnetavad iga lugejat.

Foto: GoodNews, Evelin Kruus
Foto: GoodNews, Evelin Kruus

Loo keskmes on Ellis Abbey, kes teeb saatusliku vea, jättes oma tütre Viola hetkeks üksi, misjärel tütar jäljetult kaob. See kohutav sündmus purustab mitte ainult Ellise südame, vaid ka tema abielu. Viola kadumine ajab Ellisest lahku nii tema abikaasa kui ka pojad, viies naise leina, süütunde ja sõltuvuse rägastikku. Otsustades, et tema kohalolek teeb perele ainult kahju, otsustab ta üksinduses lohutust otsida ning pühendub metsikutesse mägedesse rändamisele.

Foto: GoodNews, Evelin Kruus
Foto: GoodNews, Evelin Kruus

Samal ajal elab Washingtoni osariigis noor tüdruk Raven, kelle elu on täis saladusi. Tema ema suudab maa seest välja kutsuda imesid, isa kohalolu on müstiline ja kohati hirmutav. Raven kasvatab ja arendab oma erakordseid andeid, kuid ema pidevad hoiatavad sõnad välismaailma ohtudest hoiavad teda isolatsioonis. Vaatamata sellele tunneb Raven hinges sügavat igatsust millegi enama järele, soovides avastada maailma väljaspool oma piiratud kodu.

Foto: GoodNews, Evelin Kruus
Foto: GoodNews, Evelin Kruus

Ellise ja Raveni elud põimuvad ootamatul viisil, kui nad avastavad, et nende teekonnad on juhitud looduse, armastuse ja perekonna jõust. Üheskoos astuvad nad võimsale tervenemise ja eneseleidmise teele, avastades, et isegi kõige suuremad kaotused ja haavad võivad paraneda.

“Läbi lehtede kumav valgus” on Glendy Vanderah teine rahvusvaheline menuk pärast hittromaani “Kus mets kohtub tähtedega”. Vanderah on meisterlik jutustaja, kes suudab hingepõhjani liigutada ja luua lugusid, mis on täis looduse ilu ja inimhinge sügavust. Ta toob lugejateni unikaalsed tegelaskujud, kelle ebatäiuslikkus ja haavatavus teevad neist realistlikud kangelased. Ellis ja Raven esindavad inimesi, kes on ühtaegu tugevad, kuid ka hingelt murtud, ning nende teekond andestuse ja lunastuse poole on hingemattev.

Head Uudised GoodNews