1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. Uria Tsur: iga kord, kui tekib hirm, harjuta sellesse lõõgastumist
Uria Tsur: iga kord, kui tekib hirm, harjuta sellesse lõõgastumist

Uria Tsur: iga kord, kui tekib hirm, harjuta sellesse lõõgastumist

Maailmakuulus hääleterapeut Uria Tsur külastas mullu Eestit esimest korda ja ehkki mees pole eestlaste seas nii kuulus, müüdi ta sündmus välja vaid kahe päevaga täielikult. Miks? Kipuvad ju eestlased olema pigem kinnised ja pigem ütlema, et nemad küll ei laula.

Uria usub, et eestlased pole üldsegi kinnised, vaid avatud inimesed. Ta mõtiskleb, et küllap pärast keerulisi aegu tahab energia vabaks saada. Inimesed istusid pikalt sunnitult kodus, meid on tabanud üks probleem teise järel ja see on inimesi pannud mõtlema, et ehk nad ei tee elus seda, mida päriselt tahavad ja tahavad end vabastada ja oma andeid maailmaga jagada.

Uria Tsur City Yoga Studios 2022. aastal. Foto: Urmas Volmer

Mis oleks, kui saaksid oma hirmudega sõbraks?

Uria näeb inimeste suuri muudatusi kogu aeg. Ta tõdeb, et inimesed saadavad ka aastaid hiljem talle sõnumeid ja kirjutavad, et nad ei saa aru, mis nendega seal töötoas juhtus. Ta ütleb, et nii mõjub oma hirmudega sõbraks saamine.

Uria ütleb, et teiste ees laulmine võib tekitada hirmu. Me ei tea, mida nad mõtlevad. Meil on sellest enda ettekujutus. Emotsioonid segavad. Me ei ole kunagi täiuslikud, aga samas oleme alati.

Me ei ole kunagi täiuslikud, aga samas oleme alati!

Uria Tsur. Foto: Urmas Volmer

„Iga kord kui tekib hirm, harjuta sellesse lõõgastumist. Siis näed, et teised kogevad sama. See tekitab tunde, et me oleme selles koos. See pole probleem, me pole katkised ja teised korras. Eks me kõik oleme omal moel katki,“ nendib ta.

Kui inimesed 3 päeva koos laulavad, muutused ja avanevad nad suurelt.

6 head mõtet Uria Tsurilt:

  • Laul on nagu ookean – me võime selle ookeanilaine peal surfida ja püüda järgmist lainet.
  • Mida rohkem oleme kohal ja mida rohkem oleme lõõgastunud, seda rohkem tuleme ise kestast välja. Hääl on see, mis aitab meil avastada, kes me tõeliselt oleme.
  • Hääl on meie tuli, meie kirg. See on tugev energia. Kui hoiame hääle enda sees peidus ja ei lase sellel voolata, siis see jääb sisse kinni ja põhjustab kannatusi.
  • Oma häält mitte kasutades võib see põhjustada ka vaimseid ning füüsilisi haiguseid. Seega on oluline oma häält kasutada.
  • Meie meel hoiab meid tagasi ja ütleb, et me pole piisavalt head. Me ei pea sellest vabanema, vaid õppima koos sellega elama.
  • Muusika ei ole meelelahutus, muusika on ravim.

Enesearengu teejuht Tiit Trofimov korraldab 20.-22. oktoobril Uria Tsuriga hääle avamise töötoa.

Head Uudised GoodNews