1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. Zen-budisti nõuanded, kuidas rohkem kohal olla ja elu nautida
Zen-budisti nõuanded, kuidas rohkem kohal olla ja elu nautida

Zen-budisti nõuanded, kuidas rohkem kohal olla ja elu nautida

Lõuna-Korea ühe mõjukaima zen-budismi õpetaja ja kirjaniku Haemin Sunimi raamat “On asju, mida näed vaid hoogu maha võttes” annab võimaluse tegusas ja tormakas elus mõelda.

Foto: Shutterstock.com

Avaldame zen-budisti 10 inspireerivat tsitaadi elu, kohalolu ja elu nautimise kohta.

  1. Valige oma elu eesmärgiks õnn, mitte edu. Mis mõtet on saavutada edu, olemata ise õnnelik?
  2. Küsige endalt, kas te tahate olla õnnelik või paista õnnelik? Ärge pange tähele, mida maailm teil teha käsib, et olla õnnelik. Olge enda vastu aus ja leidke üles see, mida te tegelikult tahate.
  3. Olge selline inimene, kes suudab end teise asemele panna ja ei näe asju ainult enda vaatenurgast, vaid ka teise omast.
  4. Oluline on, et te kõvasti tööd teeksite, aga ärge sattuge vaimustusse kõvasti töötamise tundest. Kui te sellest tundest joovastute, läheb tegelik töö teile vähem korda kui see, et teised näevad, et te kõvasti töötate.
  5. Kui te midagi otsustate, püüdke hinnata, kui paljudele sellest kasu on. Kui see rahuldab ainult teie enese ego ja haavab asjatult teisi, on see vale otsus.
  6. Kui te soovite hajutada muremõtteid, keskenduge olevikule. Muremõtted viibivad minevikus või tulevikus. Keskenduge olevikule ja teie mõtted saavad rahu.
  7. Teadvusta, et kõik siin universumis on kaduv. Kuna see on kaduv, on see ka väärtuslik. Kasutage seda väärtuslikku hetke arukalt ja kaunilt.
  8. Teadvusta kõike. Isegi ärkvel olles ei erine me kuutõbisest. Teeme asju teadvustamata, et me neid teeme. See, et meil on silmad lahti, ei tähenda veel, et me ärkvel oleme.
  9. Ärksameelsus tähendab, et me teame, mis meie teadvuses toimub. Selle asemel, et pimesi mõtteid ja tundeid järgida, püsige ärksana ja pange tähele oma meeleseisundit, enne kui on liiga hilja.
  10. Elu on nagu teater. Meile on määratud oma roll. Kui see roll meile ei meeldi, on meie võimuses taasluua selline roll, nagu meile meeldib.

Raamatu saab tellida Rahva Raamatu e-poest

Head Uudised GoodNews