1. Avaleht
  2. Hingele
  3. VIDEO I Peep Vain: me peaksime julgemalt inimsuhetes kasutama sõna „armastus“
VIDEO I Peep Vain: me peaksime julgemalt inimsuhetes kasutama sõna „armastus“

VIDEO I Peep Vain: me peaksime julgemalt inimsuhetes kasutama sõna „armastus“

Peep Vain, kes viib läbi Müstika sisemise tarkuse rännakuid, rääkis Armastuse rännakul, et selleks, et kogeda elus rohkem armastust, tasub armastuse mõiste enda jaoks laiemalt määratleda. Selleks tasub võtta armastuse andmisel ja saamisel elus aktiivsem roll. Mõtle selle üle, kuidas on sul lood enesearmastuse, elu armastuse, laste ja vanemate vahelise armastuse, sõprade vahelise armastuse ja muude armastuse vormidega. Avasta, kuidas suurendada oma võimet armastada ning armastust senisest rohkem kogeda.

Selleks, et kogeda elus rohkem armastust, tasub armastuse mõiste enda jaoks laiemalt määratleda.

Peep Vain. Foto: Erakogu

Mis on armastus?

Armastus on aktiivne ja enda teha. Me ei pea ootama, kuni see meie peale langeb, see kõik sõltub meist. Mõtle kaasa, et mis sa ise armastuse jaoks teha saad. Eemalda blokeeringud, mis segavad armastust tunda ja kogeda. „Mis on sinu meelest armastus? Kui sa prooviksid seda mõnele enda lähedasele inimesele selgitada sõnadega, siis mis sa talle ütleksid?“ küsib Vain.

Armastus on aktiivne ja enda teha. Me ei pea ootama, kuni see meie peale langeb, see kõik sõltub meist.

Foto: Peepvain.ee

Armastuse avaramad tähendused

Kui sa oled heas seisus ning enda eest hoolitsenud, siis on sul ühelt täiesti tavalisel päeval võimalik olla kõigi inimeste vastu täiesti heatahtlik, heasoovlik, kannatlik ja lahke. „Armastus on minu heaolu, kui mind armastatakse ja olen hoitud, siis minust väljendub palju headust, rahu, energiat, naeru ja rõõmu,“ kirjeldab Vain armastuse ühte võimaliku definitsiooni. Erinevate tegevuste kaudu on võimalik armastust võimendada. Seda jagub lõpmatult ning ta ei saa kunagi otsa.

Kui sa oled heas seisus ning enda eest hoolitsenud, siis on sul ühelt täiesti tavalisel päeval võimalik olla kõigi inimeste vastu täiesti heatahtlik, heasoovlik, kannatlik ja lahke.

Foto: Peepvain.ee

Armastuse erinevad vormid

  • Armastus elu vastu – kas sina armastad elu? Kas sa lased elul ennast vastu armastada?
  • Enesearmastus – ütle peeglisse endale „Sa meeldid mulle“. Jälgi enda reaktsiooni – kui see ajab sind naerma, siis on tegelikult olukord halb.
  • Laste ja vanemate vaheline armastus – kui tahad näha tingimusteta armastust, siis vaata lapsevanema armastust enda lapse vastu.
  • Sõbraarmastus – üks puhtamaid armastuse vorme üldse. Ta on kõige vabatahtlikum, ta tuleb alati välja teenida.
  • Paarisuhte armastus – osadel on kaaslane ja teistel ei ole. Inimesel on üksinda ennast keeruline elus teostada. Lapsi saadakse koos, kuid läbi ellu minna, õppida ja toetada teineteist on samuti vajalik.
Foto: Peepvain.ee

„Me peaksime julgemalt inimsuhetes kasutama sõna „armastus“. Oma kaaslasele öelda otse näkku: „Ma armastan sind, kallis“, oma sõbrale: „Ma armastan sind, mu sõber,“ soojalt enda vanematele: „Ma armastan teid, ema ja isa,“ annab Vain lõpetuseks soovituse. Need pole küll väga eestlaslikud väljendid, kuid kuluvad väga marjaks ära.

Me peaksime julgemalt inimsuhetes kasutama sõna „armastus“.

VAATA MÜSTIKA RÄNNAKUT ARMASTUS JÄRELE!

Head Uudised GoodNews