1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. VIDEO I Liis Kuurme seitsmes videoblogi: mõistus kisendab kõval häälel, aga südame häält kuuleme alles vaikuses
VIDEO I Liis Kuurme seitsmes videoblogi: mõistus kisendab kõval häälel, aga südame häält kuuleme alles vaikuses

VIDEO I Liis Kuurme seitsmes videoblogi: mõistus kisendab kõval häälel, aga südame häält kuuleme alles vaikuses

Oma seitsmendas videoblogis räägib terapeut Liis Kuurme, et tema kabinetti leiavad aina enam tee inimesed, kes on kaotanud kontakti endaga ja ei usugi enam oma tervenemisesse või õnnetundesse. “Seetõttu on mul täna midagi olulist öelda,” ütleb Liis oma videoblogis.

“Sel hetkel kui tunned endas valu, üksindust, ärevust ja midagi käivitub sinu sees, järgneb sellele vajadus kohe vastu rünnata. Leida kiire pääsetee valust eemale. Aga veel enne seda jõuad endale liiga teha, haigekski jääda, võibolla koguni süüdistada iseennast saamatuses oma eluga hakkama saada. Ja küsid endalt, mida ma saaksin teha. kuidas ma saaksin selle valu ja ärevuse eest põgeneda, kuidas ma pääseks selle kogemuse eest, mul on ju valus,” räägib Liis. “Kuid samal hetkel räägib sinuga ka sinu süda, aga see räägib hoopis teist keelt. Kuidas ma saaksin oma ebameeldivas olukorras olla kohal? Mida ma võiksin tähele panna ja mida mu keha vajab? Mis on see pinge ja valu, mis vajab teadlikku kohalolemist ja armastusega puudutamist?”

Liis selgitab, et sel hetkel, kui sinus tekib valu, püüavad mõistus ja süda koheselt korraga asjale lahendust luua, kumbki omal moel, kumbki variant pole õige ega vale.

Mõistus ju kisendab kõval häälel, aga südame häält kuuleme alles vaikuses

“Kuid saame otsustada, kelle juhatust soovime järgida. Mõistus ju kisendab kõval häälel, aga südame häält kuuleme alles vaikuses,” räägib Liis ning lisab, et vaikus ongi tervenemise hääl. “Kui sinus on valu ja üksindust, anna endale luba ja alistu sellele. Vaata otsa endale ja leia endas tervenemise hääl. Leia endas vaikuse hääl, mis tervendabki ja lubab sul kogeda nii valgust kui pimedust ja usaldada mõlemat. Sest nii nagu järgneb ööle päev, järgneb sellele ju jälle öö.”

Head Uudised GoodNews