1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. VIDEO I Kai Realo: Logelemishetki on tarvis tekitada või nõuda need hetked endale välja
VIDEO I Kai Realo: Logelemishetki on tarvis tekitada või nõuda need hetked endale välja

VIDEO I Kai Realo: Logelemishetki on tarvis tekitada või nõuda need hetked endale välja

Eesti esimesel logelemise konverentsil „Kuidas süütundeta logeleda?“ esinenud Ragn-Sellsi juht Kai Realo sõnul näitavad töörahulolu uuringud, et inimeste arusaamine sellest, mida neilt oodatakse on palju karmim kui on tegelikkus.

“Suurim kriitik inimesele on tema ise. Kuidas enda ülepiitsutamise lõksu vältida? Aitab tööde prioritiseerimine ja ülesannete kirja panemine, et saada selgust, mis need asjad on, mis tuleks ära teha,” selgitas Kai Realo.

Kuidas enda ülepiitsutamise lõksu vältida? Aitab tööde prioritiseerimine ja ülesannete kirja panemine, et saada selgust, mis need asjad on, mis tuleks ära teha.

Tema sõnul tuleb puhkamiseks endale ise reeglid seada. “Kuigi olen ka ise talutanud inimesi ukseni ja saatnud nad puhkama on need siiski olnud erandolukorrad,“ rääkis Kai Realo.

Realo enda puhkamise nippideks on laupäeva jätmine kohtumistest vabaks ja igal aastal kümme päeva puhata nii, et ei tee mitte midagi.

Foto: Shutterstock.com

Kantar Emori uuringuekspert Kaisa Esko sõnul häbivääristatakse puhkamist ja logelemist.

„Tublideks peetakse neid, kes lahkuvad töölt viimasena, on pidevalt tegevuses ega võta ühtegi puhkepausi. 9% inimestest ei võta endale üldse aega, et vahetevahel lõõgastuda,” selgitas ta ning lisas “Logelemishetki on tarvis leida, tekitada või nõuda need hetked endale välja.”

Logelemishetki on tarvis leida, tekitada või nõuda need hetked endale välja.

Kirjanik ja saatejuht Mart Juur, kes armastab lõunauinakuid teha, selgitas, et lõunauinakute jaoks tuleb oma päevas selleks aega planeerida.

Mart Juur. Foto: Gerli Tooming

“Uni on kingitus, seda tuleb osata vastu võtta ja nautida. Harjumus päeval magada on mul juba lapsepõlvest ja seda õpetasid mulle minu vanaemad,” rääkis Mart Juur. “Oma ajakava eest tuleb seista ja mitte lasta teistel inimestel seda planeerida. Võõrad mõtted rikuvad meie päeva ainult ära ega anna midagi muud”

Samuti soovitas Mart Juur enne magama minemist mitte vaielda sotsiaalmeedias. „Range reegel on mitte osaleda enne magamaminekut vaidlustes. Pane hoopis like või süda ja mine magama. Elad hästi kui ei sekku võõrastesse tülidesse, vaid annad inimestele hea tunde. Oskad ise elada ja lased teistel elada.

Head Uudised GoodNews