1. Avaleht
  2. Jooga ja meditatsioon
  3. VIDEO I Hirvepargi tasuta joogatrennid tekitavad hea enesetunde ja teevad meele rõõmsaks
VIDEO I Hirvepargi tasuta joogatrennid tekitavad hea enesetunde ja teevad meele rõõmsaks

VIDEO I Hirvepargi tasuta joogatrennid tekitavad hea enesetunde ja teevad meele rõõmsaks

Joogat võib teha igaüks, olenemata kui heas vormis ollakse. Selleks ei pea olema painduv ega panema jalga kaela taha, ei pea olema treenitud ega seisma pea peal. Seetõttu sobib jooga väga erinevatele inimestele – meestele ja naistele, noortele ja vanematele, lapseootel naistele ja ka haigustest taastumiseks, vahendas Pealinn.

“Jooga tekitab minus hea enesetunde – pea on lahti, keha selge, meel muutub veelgi rõõmsamaks,” ütles joogatreener Krista Köster. “Meditatsioon ja jooga on midagi sellist, mida teed täie kohaloluga. Selleks võib olla söögi tegemine, laulmine, jalutamine, tantsimine või istud vaikselt ja kuulad vihma. Kohalolu on kõige olulisem.”

Hirvepargis annab juulikuus veel joogatrenne treener Krista Köster, kes on pikaajalise kogemusega joogaõpetaja, vabakutseline tantsukunstnik ja koreograaf. Viimased neli aastat tegeleb Krista aktiivselt ka heliteraapia ja loominguga, mis sai alguse reisides ja elades Indias ja on nüüdseks saanud Krista teiseks koduks.

“Olen liikuja inimene ning jooga tasakaalustab minu jaoks väga paljud asjad elus,” rääkis ta. “See on nagu väike rituaal minu päevas, et ma võtan selle aja enda jaoks ja hiljem olen tänulik.”

Kösteri sõnul elame tohutus infomaailmas, millest on aeg-ajalt oluline eemalduda. “Tuleks vaadata enda sisse, tehes seda ka läbi jooga,” märkis ta. “Füüsilised trennid on ka head, aga sellega me lihtsalt kulutame energiat ja ei mõtle, miks me üldse trenni teeme. Kohaolust algab kõik. Jooga juures on kõige olulisem ennast kuulata.”

Joogas on oluline teekond. “Kuidas me sinna jõuame, see on huvitavam,” lausus Köster. “Algajad pelgavad, et nad ei paindu, aga just see ongi see, millega algaja peaks tegelema ning hiljem saab ta aimu, et tegelikult paindub küll.”

Jooga aitab inimest lahti mõtestada, korrastada mõtteid ja luua tasakaal. “Seda nii enda sees ja siis elu tundub palju ilusam,” lisas Köster. “Oluline on vaikselt hakata harjutama ja sellega tegelema, et endasse vaadata ja uurida.”

Allikas: Pealinn

Head Uudised GoodNews