1. Avaleht
  2. Intervjuu
  3. Veet Mano patsient Kristiina Lindjärv: olen temalt õppinud seda, et kõik on võimalik
Veet Mano patsient Kristiina Lindjärv: olen temalt õppinud seda, et kõik on võimalik

Veet Mano patsient Kristiina Lindjärv: olen temalt õppinud seda, et kõik on võimalik

kristiina-lindjarv-ja-veet-manoTavaliselt räägitakse tervenemisprotsesside puhul selle tegijatest ja protseduuri sisust, harvem aga tuleb vastukaja neilt, kes on abi saanud. 15-aastane Kristiina Lindjärv on 2-3 aastat käinud Veet Mano juures erateraapias, tänu tema rahalisele toele on neiu käinud Saksamaal ravil ning saanud endale vajaliku korseti, mis aitab kaasa paranemisele.

Kristiina, palun räägi enda lugu.

Kui ma olin 12, siis minu kooliarst avastas, et mul on hakanud arenema skolioos ja soovitas mul pööruda perearsti poole. Perearst suunas mind edasi kirurgi juurde, kes tegi vajalikud protseduurid. Tema soov oli mind saata operatsioonile, mis pidi toimuma juba mõne kuu pärast. Kuid siis kohtusin ma Veet Manoga, läbi oma vanaema, kes käis tema seminaridel. Veet Mano hakkas minuga tööle ning nüüdseks on selleks juba möödas umbes 3 aastat.

Millise haigusega on tegu skolioosi näol, mis on selle tagajärjed ning vaegused?

Skolioos on haigus, mis tekib näiteks liiga kiirelt kasvades. Sinu selg ja lihased ei pruugi järele jõuda ning selg hakkab kõveraks kasvama. Vaegustena võivad olla valud ning rüht on paigast ära.

Kas te mäletate oma esimest kohtumist Veet Manoga ja kuidas see välja nägi?

Ma läksin ühele seminarile, mis toimus siin Tallinnas ja see oli tema läbiviidud seminar, mille käigus tuli emotsioone vabastada ja rohkem teistega suhtlemist õppida. Seminari käigus pidime tegema üht harjutust, mille ettenäitamiseks kutsus Mano mind ette demonstratsioonile, me jäime peale seminari rääkima ning alates sellest hetkest alustas ta minuga tööd.

Milline näeb välja teie teraapia Veet Manoga?

Veet Mano on välja töötanud erinevad viisid, kuidas gravitatsioonijõu abill aidata seljal rohkem venida ning samal ajal masseerida, et lihased hakkaksid tööle.

kristiina-lindjarvKui tihti te Veet Manoga kohtute ning teraapiat läbi viite?

Tavaliselt kohtume paar korda kuus, kui ta Eestis on.

Mida on teie elus või haiguses muutnud kohtumine Veet Manoga?

Ta aitab mind, kuidas suudab. Masseerib mu selga, et mu lihased ja selgroog oleksid rohkem liikuvamad. Ta on aidanud mul saada paremini liikuma ning päästnud mind selja kangusest ning eelkõige ei ole ma pidanud tänu sellele minema operatsioonile. Veet Mano aitas mind ka rahaliselt, et saaksin minna ravile Saksamaale, mis annab parema võimaluse tervenemiseks.

Kuidas on kommenteerinud teie paranemise lugu teie perearst?

Perearst kiitis eriti heaks skolioosi parandava korseti, mille ma sain Saksamaalt.

Mida olete Veet Manolt selle aja jooksul kõige enam õppinud?

Ma olen õppinud temalt seda, et kõik on võimalik ja kõik on parandatav. Alati peab olema tahe ning usaldus teiste vastu.

Mida te soovitaksite inimestele, kel on sama haigus ning vaegused, mis antud haigusega kaasnevad?

Kindlasti soovitan otsida kõikvõimalikke variante, kuidas saada hakkama ilma operatsioonita. Soovitan võtta ühendust Veet Manoga ja küsida erinevaid võimalusi, kuidas saaks tema omalt poolt aidata.

Head Uudised GoodNews