1. Avaleht
  2. Hingele
  3. VAIMSELT VABAKS I Holistiline terapeut Kristiina Garancis: looming on hinge hääl ja seda on vaja väljendada
VAIMSELT VABAKS I Holistiline terapeut Kristiina Garancis: looming on hinge hääl ja seda on vaja väljendada

VAIMSELT VABAKS I Holistiline terapeut Kristiina Garancis: looming on hinge hääl ja seda on vaja väljendada

Holistiline terapeut Kristiina Garancis rääkis seminaril “Kuidas vabaneda depressioonist, ärevusest hirmust ja häbist”, miks peaksime järgima oma südamehäält ja kuidas loomeenergial voolata lasta.

Kuidas toime tulla sisemise tulega?

Kristiina sõnul on teatri ja loomeenergiaga on põnev asi, et seda aetakse tihti segamini ärevuse ja stressienergiaga. “Nii palju kui olen sellega elus tegelenud, olen vaadanud ja uurinud ka seda, et ega meid ei õpetata loometulega, sisemise põlemisega, mänguenergiaga, nende sädemetega, selle tulega, mis meie sees tekib toime tulema,” tõi ta välja.

Loomine teeb meid rahutuks, paneb liikuma, natuke tuleb ärevust, inspiratsiooni. On selline tunne nagu oleks kiirtee peal. Keha tahab liikuda ja tahan seda väljutada, mis mu sees ja südames on.

Vett ei saa kerisele panna

Meile on õpetatud: ole rahulik. Oma tule ja loova energiaga toime tulemine on tegelikult päris keeruline. Seda ei saa maha rahustada, vett ei saa kerisele panna. Seda tuleb väljendada. Võibolla üks stressi põhjus on see, kui ei saa ennast väljendada. Ei saa väljendada seda, mis kehas ja südames on, mida sa elus tegelikult tahaksid teha, mis on sinu arhetüüpne energia, milleks oled loodud.

“Looming on hingehääl ja seda on vaja väljendada. Oma hinge ei või müüa. Kuri ilm las udutab, ainult seda omaks hüüa, mis su hinge puudutab,” rääkis Kristiina.

Seminaril “Kuidas vabaneda depressioonist, ärevusest hirmust ja häbist” astusid lisaks Kristiinale üles veel mitmed teadlikud Eesti inimesed, kes lahkesti oma teadmisi, praktikaid ja nippe jagasid.

Seminari saab täies mahus vaatamisest tellida Elisa veebikeskkonnast!

Head Uudised GoodNews