1. Avaleht
  2. Hingele
  3. VAIMSELT VABAKS I Armas lugu jutuvestja Erki Kaikkonenilt: kuidas hoida õrnu südameid?
VAIMSELT VABAKS I Armas lugu jutuvestja Erki Kaikkonenilt: kuidas hoida õrnu südameid?

VAIMSELT VABAKS I Armas lugu jutuvestja Erki Kaikkonenilt: kuidas hoida õrnu südameid?

Nõustaja, koolitaja ja jutuvestja Erki Kaikkonen rääkis seminaril “Kuidas vabaneda depressioonist, ärevusest hirmust ja häbist” armsa loo kullasepast, kes õpetas lastele mänguasju valmistades, kuidas hoida õrnu südameid.


Lugu oli selline:

Elanud üks kullasepp. See kullasepp oli väga osav ja oskas teha imelisi ehteid. Lisaks sellele armastas ta väga lapsi. Aga tal endal ei olnud lapsi. Kuidas ta väljendas oma armastust? Tegi lastele mänguasju. Tol ajal ei teinud keegi mänguasju, lapsepõlv tekkis alles 1930ndatel aastatel. Ta kinkis lastele neid imelisi mänguasju. Lapsed olid selle üle rõõmsad – saada midagi sellist, mida pole võimalik kuskilt osta! Aga mänguasjadel oli üks iseärasus – need olid väga õrnad. Kuidas iganes lapsed püüdsid mänguasju hoida, juhtus ikka, et need läksid katki. Lapsi valdas suur kurbus, sest kuskilt polnud võimalik saada uusi mänguasju.

Vanemad mõistsid, et neil on ühine mure – lapsed on löödud ja kurvad ja tuleks kuidagi olukorda lahendada. Nad läksid koos kullasepa juurde. Uksele tuli kullasepp ja palus nad sisse, pakkus teed. Küsis, et kuidas saan teile kasulik olla.
Vanemad ütlesid, et oleme tänulikud, et lastele oled imelisi mänguasju teinud, lapsed on nende üle rõõmsad. Aga mänguasjadel on üks nõrkus – need on väga õrnad. Kuidas lapsed ka ei püüa neid hoida, juhtub ikka, et mänguhoos lähevad need katki ja lapsed on väga kurvad. Meil on sulle palve – kas sa võiksid teha tugevamaid mänguasju.

Kullasepp võttis tassikese teed, rüüpas ja vaatas kõigile otsa, naeratas soojalt ja ütles: “Loomulikult ma võiksin teha tugevamaid mänguasju. Aga põhjus, miks ma teen õrnu mänguasju, on see, et ühel päeval tuleb keegi ja kingib lapsele oma südame ja südamed on veel õrnemad kui mänguasjad. Nii õpivad nad hoidma neid südameid.”

Seminaril “Kuidas vabaneda depressioonist, ärevusest hirmust ja häbist” astusid lisaks Erkile üles veel mitmed teadlikud Eesti inimesed, kes lahkesti oma teadmisi, praktikaid ja nippe jagasid.

Seminari saab täies mahus vaatamisest tellida Elisa veebikeskkonnast!

Head Uudised GoodNews