1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. Vahva soovitus raamatust! Vilista, kui töötad
Vahva soovitus raamatust! Vilista, kui töötad

Vahva soovitus raamatust! Vilista, kui töötad

On üllatav, mis juhtub siis, kui sa käitud selliselt, nagu sulle meeldiks see, mis sul on käsil, kirjutab raamatu “Ära muretse, teeni raha” autor Richard Carlson.

Raamatu autor on veendunud, et positiivne energia aitab mitte ainult sind, vaid igaüht sinu ümber. Positiivne energia on nakkav. Positiivne suhtumine toob sinu töös esile loovust ja elevust. See loob harmoonia ja rõõmu rütmi. See hoiab sind uudishimulikuna, huvitundvana ja oma tööle keskendununa.

Üks autori lemmikkoht multfilmis “Peanuts” oli see, kus Charlie Brown istus pea norus. Tal oli depressioon. Samal ajal kui ta pea oli ripakil ja õlad längus, selgitas ta Linusele, et kui sa tahad olla stressis, siis on väga oluline näida stressis olevana; et sinu negatiivne hoiak tegelikult aitab sul tuju all hoida. Ta jätkas, selgitades korralikult, et kui sa tõstaks oma pead ning naeraks, siis viiks see sind depressioonist välja ning muudaks su enesetunde paremaks!

Idee vilistada töö ajal on samasugune, ainult et see on suhtumise spektri teises otsas. Kui sa hindad eesõigust teha seda, mida sa teed, siis on sul võimatu tunda end halvasti. Virisemise asemel märkad sa kõiki asju, mida sa oma töös ja elus armastad. Kui sinu suhtumine on positiivne, siis sinu väljavaated paranevad. Sa pühendud oma töös vähem pahameelele ja pahandamisele ja rohkem rõõmsatele ja õpetlikele aspektidele. Sinu uudishimu julgustab sind nägema asjade tegemisel uusi võimalusi ja uusi teid. See hoiab su mõtte värske ja spontaanse, elava ning huvitava. Inimesed sinu ümber nakatuvad sellest samuti. Suurema tõenäosusega saad sa neilt tõest ning positiivset tagasisidet. Nad kindlasti kuulavad seda, mis sul neile öelda on ja hindavad sind rohkem kui kunagi varem.

See, mida sa alati nii väga oled soovinud, tuleb esile – ja kõik saab alguse vaid naeratusest, on Carlson veendunud.

Alusta juba homme hommikul. Vaata, kas sa saad lülitada tööl sisse “vilista, kui töötad” hoiaku oma igapäevasesse rutiini. Vaata, kas märkad kohest nihet pahuruselt ning tõsiduselt muretusse ja rõõmsameelsusesse. Rikkuse loomine on raamatu autori sõnul lõbus protsess. Võta elu kergemalt ja lõbutse veidi. Vilista, kui töötad ja vaata, mis saab!

Head Uudised GoodNews