1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Väetantsud: rännak ühendusse
Väetantsud: rännak ühendusse

Väetantsud: rännak ühendusse

Väekate Sündmuste Agentuur korraldab 10. juunil Tähtvere naistekeskuses väetantsuõhtu.

Väetantse juhendab Margit Foht. „Minu suurim kirg ja hobi on tantsimine,“ ütleb Margit. „Jõudsin viie rütmi tantsupraktikani 10 aastat tagasi ja juba kaheksandat hooaega juhendan ise gruppe. Kohe esimesel korral, kui sattusin viie rütmi tantsuõhtule, tundsin, et olen jõudnud koju.“

Väetantsud on tavaliselt inspireeritud viie rütmi tantsust, mille looja on Gabrielle Roth. Muusika on valitud viie rütmi põhimõttel, mis on Voolamine, Staccato, Kaos, Lüürika ja Vaikus.

Seekord on muusikavalik aga teistsugune kui tavaliselt, ei järgi niivõrd viie rütmi printsiipi, aga on väga mitmekesine ja põnev, palju ladina rütme. Valiku on kokku pannud Brasiilia muusik Celio Miglioli De Carvalho, kes korraldab ka ise tantsurännakuid ja kasutab muusikat, mis on Maa sagedusel 432 hertsi. See on kehale väga loomulik ja tervendav sagedus.

„Kutsun sind läbi tantsu rändama ühendusse oma keha tarkusega. Läbi meditatiivse tantsurännaku on võimalus luua ühendus sisemise tarkusega, selle miskiga, kes teab, mis on sulle parim. Milliseid valikuid teha, kuidas edasi?  Noorkuu ajal on hea aeg uuteks algusteks,“ usub Margit.

Tantsimine vabastab kehast vanad emotsioonid, energiad, avab südame, paneb kehas armastuse ja elurõõmu voolama. Õpetab usaldama ennast ja oma loomingut, armastama ennast sellisena nagu oled.

Head Uudised GoodNews