1. Avaleht
  2. Sündmused
  3. VABA LAVAL I Homme toimub suurseminar “Kuidas vabaneda depressioonist, hirmust, ärevusest ja häbist?”
VABA LAVAL I Homme toimub suurseminar “Kuidas vabaneda depressioonist, hirmust, ärevusest ja häbist?”

VABA LAVAL I Homme toimub suurseminar “Kuidas vabaneda depressioonist, hirmust, ärevusest ja häbist?”

Homme toimub Vabal Laval suurseminar “Kuidas vabaneda depressioonist, hirmust, ärevusest ja häbist!”, kus keskendutakse inimest väga tugevalt kontrollivatele teemadele nagu depressioon, hirm, ärevus ja häbi, mis on just praegu maailmas kõige rohkem inimeste tervist hävitavad teemad.

Tervis sõltub ennekõike meist endist

Depressiooni põhjuseid on erinevaid, kuid ühe esineja, hingamisterapeudi Monika Palmi sõnul on paljudel juhtudel see seotud pikemaajalise protsessiga, mis ei ole tekkinud üleöö, vaid inimene on pikka aega elanud sellisel viisil, mis ei ole talle omane ning see vajab muutust.

Seminarile tulevad kõnelema teisedki inimesed, kes on julgenud iseendasse vaadata, elavad teadlikku elu ja julgevad olla nemad ise ka kõige ebamugavamatel hetkedel. Esinejad on seisukohtadel, et tervis sõltub eelkõige meist endist ja selle teadvustamine ja ellu rakendamine on üks olulisemaid asju millega iseenda elu looma hakata.

Kuidas kiires maailmas rahu leida?

Korraldaja Tiit Trofimov on oma elus depressiooni, ärevust, hirmu ja häbi tundnud väga palju. “Olen ise seda väga tugevalt läbi elanud ja olen saanud väga palju abi enda sisse vaadates ja leides erinevaid praktikaid, kuidas sellest üle saada,” räägib ta. “Läbi selle olen ma ka väga palju kasvanud ja soovin seda kogemust jagada inimestega. Et nad ei neelaks enda sisse tablette, vaid leiaks püsiva platvormi, kuidas palju mõnusamas vibe’is seda elu elada.”

Eelkõige meeste DNA koodi on tema sõnul nii kõvasti sisse programeeritud see, et nad peavad koguaeg rabelema, tormama ja miljon asjaga tegelema. Et depressiooni vältida, tasub Trofimovi sõnul vähem asju tegema hakata. “Kui sa selles mustri suudad ära tabada ja hakkad asju tegema pigem vähem kui rohkem, hakkad iseendaga tegelema, leiad aega, et rahuneda. Käid metsas rohkem jalutamas, leiad selliseid praktikaid, mis rahustavad su meelt ja oled üldse tasakaalukam ning hakkad tegelema oma emotsionaalkehaga. Siis hakkab tekkima areng ja on võimalik vältida depressiooni.”

Meditatsioon vähendab stressi

Üks viis leida rahu endas, on mediteerida. Kuigi tänapäeval mediteerivad paljud tavainimesed, ei olnud see oskus alati nii kergesti kättesaadav. Sajandeid hoidsid mungad, müstikud ja rändaskeedid seda saladuses, kasutades meditatsiooni teadvuse kõrgemaile tasandeile sisenemiseks ja lõpuks oma radadel tippu jõudmiseks. Tänapäeval on lihtne mediteerida kasvõi hetke tööl. Selle asemel, et kohvimasina juures oma teistele stressiteguritele veel kofeiin lisada, võiks näiteks rahulikult oma tööruumis mediteerida, et end lõõgastunud ja värskena tunda.

Suurseminaril esinevad:

Kristiina Garancis räägib psühholoogia seisukohalt lahti, miks tekib inimesel depressioon, häbi, ärevus ja hirm. Kust see kõik alguse saab, kuidas aju seda infot töötleb ja kuidas ajust ka signaale ja blokeeringuid kehasse edasi antakse.

Alar ja Elina Ojastu tegelevad igapäevaselt circling peegeldus praktikaga, kirjeldavad, kuidas peegeldamine aitab paarisuhtes kõige paremini märgata käitumismustreid ja erinevaid emotsioone, millele väga tihti soovime maski ette tõmmata ja selle taha varjuda.

Tiit Trofimov räägib lahti, mis on kehamälu ja selle tagajärjed, mida kujutab endast aktiivne mediteerimine ning kuidas on võimalik keha tasandil vabastada sinna salvestunud emotsioonid.

Marko Lepik on pikalt tegelenud enda sisse vaatamisega, elanud Tais mungaelu ja koolitanud ennast väga palju erinevate teadlikkust avardavate meetoditega. Tema fookuseks on lõdvestumine, märkamine ja teadvustamine. Marko motoks on: vabasta enda fookus, treeni enda meelt ja ela mitte automatiseeritult.

Gerly Sepp on 25 aastat tegelenud teadliku enesearenguga, tervendades iseennast nii emotsionaalselt kui füüsiliselt ja kes täna töötab igapäevaselt Rännaku terapeudina. Gerly jagab seminaril enda kogemusi, kuidas leida endas rahu ja rõõm ka keset suuri väljakutseid ja kaost, mis elus ette võivad tulla. Gerly kirjeldab, kuidas saame ebamugavatest emotsioonidest vabaneda, kui võtame need endas hinnanguid andmata täielikult vastu ja lõdvestume.

Argo Sarapuu räägib varajasest ärkamisest, külmakogemusest ja kuidas seda igapäevaellu rakendada.

Ereli Järv on joogaõpetaja, kes on väga heas kontaktis iseendaga. Ereli jagab suurseminaril vaikuse kogemust ning selle vajalikkust igapäevaelus.

Allan Eesmaa on üks Synctuitioni kaasasutajatest. Tema räägib lahti, mis kasu saab inimese aju synctuitioni muusikat kuulates, kuidas see mõjub inimese ajule ja milliseid tervenemisi ta seda kasutades enda igapäevaelus näeb.

Monika Palm räägib vabastavast hingamisest, selle vajalikkusest kehale ja ajule ning millist tervenemist see kehale pakub.

Deniss Vinogradov on üks tervendavate helide keskuse kaasasutajatest ja tegeleb enda igapäevaelus muusikateraapiaga. Deniss näitab ja räägib lahti, miks on vajalik muusikaline sagedus inimese ajule ning millist kasu inimene sellest saab. Denissi toetab tema etteastes tervendavate helide kaaslooja Lilia Märtmaa.

Erki Kaikkonen teeb paariteraapiat ja on väga hea tunnetusega terapeut. Tema fookus saab olema paarisuhtel, vajalikkusel võtta vastutus iseenda emotsioonide eest ja miks on tervise huvides vajalik käia paariteraapias, saada rääkida oma lähedastega otse südamest ja ilma valuta.

Piletid on müügil Ticketeris!

Head Uudised GoodNews