1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Vaata, mis toimub Saaremaa Hingefestivalil
Vaata, mis toimub Saaremaa Hingefestivalil

Vaata, mis toimub Saaremaa Hingefestivalil

Fotod: Pixabay

Saaremaal Loode turismitalus 5.-8. juulini peetav Hingefestival kutsub kogema maagiat, tähistama elu ja inimeseks olemise kogemusi, pühitsema oma südamesoove, kohtuma hõimuga ja avastama iseenda hingeosakesi.

Usaldus ja koosloomise rõõm

„Loome turvalise ruumi, kus valitseb usaldus ja koosloomise rõõm. Kulgeme läbi erinevate kogemuslike töötubade ja teraapiate. Avame eneses teadlikult neid uksi, mis soovivad avaneda. Laseme kergusega vabaks kõik, mis meid enam ei teeni,“ ütlevad korraldajad Om Ida, Maret Naagel ja Indrek Nõgu.

Laseme kergusega vabaks kõik, mis meid enam ei teeni.

Maagiline koht, kuhu naljalt ei satu

Festival toimub Saaremaa looderannikul Tagamõisa poolsaarel, maagilises kohas, kuhu muidu ehk naljalt ei satukski. Seal puisniitude ja kadakate vahel asub kaunis avar väli, mille keskel on Loode talu. Traditsioonilist hõngu kandev talukoht pakub mõnusat olemist rookatusega palkmajades, avar õueruum lubab väljendada end vabalt ja luua mõnusa telkimisala veidi festivalihõigetest eemale metsaserva. Suurt põhiväärtust loovad kolm sauna, millest üks on vana ja tark suitsusaun. Lõkkekoht on avar ring, kuhu ümber kõik kergusega ära mahuvad.

Loode talust 4 kilomeetri kaugusel asub meri ja mõnus pehme liivarand, 2 kilomeetri kaugusel aga maagiline metsajärv, kus end haldja kombel saab värskendamas käia.

Talu peremehel on kodus kaks suurt gongi ja ta pakub hea meelega tervendavaid gongivibratsioone.

Festivali pakub suures valikus töötubasid ja ühisringe:

Ühislauluring 

Rändaja Indrek Tammoja läbiviimisel Trabalho ehk puhas lauluvägi koos laulmisest, mis avab läbi lauluhelina südamed ja häälestab kohe festivali alguses ühele lainele.

Kontsert-rännak ja hääle avamise töötuba

Triinu Taul toob osalejateni ürgse väega kontsert-rännaku “Unistustest elujõuni” ja töötoa hääle avamisest.

Taimetarkuse loeng

Irje Karjus ehk Metsamoor jagab taimetarkusi, õpetab tundma Eesti looduses kasvavaid ravimtaimi ja seda, kuidas nendega hingetasandil ravitseda.

Lõuna-Ameerika tarkused ja laulud

Claudio (Tšiili, Andide mäestik) pakub juturingi Lõuna-Ameerika iidsetest traditsioonidest ja laulab tervendavaid laule šamaanitrummil.

Kristalliväering

Kadri Helene ja Fred Palgunov ehk Twinflame Design toovad tervendust läbi kristalliväeringi, kus pühitseda saab uut ja vabaks lasta vana. Nende looming ehk kristallidest väeehted on saadaval terve festivali vältel.

Helirännak

Andri Afanasjev ja Ilona Maria Abiline ehk Helirännak x Sound Journey kutsuvad helirännakule, kasutades šamaanitrumme, häält, joigumist, kõristeid ja kellasid.

String Art Mandala valmistamine

Roman Orusaar ehk Mustrimaag kutsub tegema UV-aktiivset String Art mandalat. See on huvitav ja kaunis loomingutöö, milles peegelduvad meie endi sisemustrid.

Kontaktimprovisatsiooni töötuba

Helena Kübari mängulises töötoas moodustub kogemuslik tants läbi puudutuse ja usalduse.

Looduskosmeetika valmistamine

Heler Põld ehk Maagilised Loodushinged pakub võimalust valmistada ise looduskosmeetikat ning seda saaremaisest kadakast, tudraõlist ja muudest kohalikest toorainetest.

Ashtanga-jooga

Kerli Adov ehk SaareYoga toob osalejateni hommikused energilised ashtanga-jooga seeriad.

Šamanistlik jooga

Juhendab Annika Sauga.

Ansambel südamerütmid

Helena, Agne, Jürgen & Tanel tulevad festivali rikastama südamest tulnud muusikaga.

Inspireeriv maalimine

Maari Soekov kingib võimaluse avada loovust ja saada uut inspiratsiooni läbi maalimise.

Avardav kunst

Belliisi Seenemaa kombineerib kunsti ja mitmesuguseid transformatiivseid tehnikaid.

Didgeridoo õpituba

Indrek Nõgu on iseõppinud didgeridoo-mängija, kes kõigi huvilistega jagab seda kirge ja tehnikat.

Bioenergeetika ja sensoorika töötuba

Remo Eerma kutsub kogema iseend ja ümbritsevat taju, tunnetuse, tahte ja tähelepanu valdamise abil. Töötuba koosneb teooriast ning seejärel üksi- ja paarisharjutustest.

Meeste väering 

Meeste väering on turvaline ja hoitud ring meestele, kus üheskoos mehelikku tarkust saab jagada ja seeläbi kasvada.

Naiste väering

Naiste väering on hoitud ring naistele, kus üheskoos jagada õdede tarkust ja selle läbi väestada naiseks olemise voolamist.

Massaaž kui meditatsioon

Õlimassaaži töötuba, kus Mirjam Hakkaja jagab võimsaid ja praktilisi tehnikaid, kuidas lõõgastavat heaolu tuua meie kehadesse.

Permakultuur ja elus vaimustumine

Loeng, kus Marian Hiire räägib permakultuurist ning vaimustab ja inspireerib ära tundma kooskõla looduse ja inimese vahel.

Metsakõne

Indrek Vainu räägib metsadest ja loodusest. Sellest, mis Eesti metsadega praegusel hetkel toimub ja kuidas me loodusele abiks saame olla.

Regilauluring 

Anna-Liisa Liiskmaa toob osalejad pärimuskultuuri juurde, kus üheskoos regilaulmisel on alati olnud koht. Regilaulmine muudab teadvuseseisundit ja on tugevasti juurtega seotud.

Ekstaatiline hõimutantsupidu

Hõimutantsupeol loob muusika Denis Vinogradov Tervendavate Helide Keskusest. Ekstaatilisele tantsule järgneb gongimeditatsioon.

Vaba lava

Vaba lavale on oodatud kõik jagama oma loomingut, olgu selleks siis laul, luuletus või lihtsalt mõni mõttetera. Eriti soovituslik on see nendele, kellel esinemise ees hirm.

 

Rohkem infot leiab SIIT

Head Uudised GoodNews