1. Avaleht
  2. Hingele
  3. UUS ALGUS 5 SAMMUGA! Tänavu sügisel uus algus viie lihtsa sammuga
UUS ALGUS 5 SAMMUGA! Tänavu sügisel uus algus viie lihtsa sammuga

UUS ALGUS 5 SAMMUGA! Tänavu sügisel uus algus viie lihtsa sammuga

sügisSügis on alati ideaalne aeg uuteks algusteks, seega ei ole ka tänavune sügis sugugi teistmoodi. Kas oled lõpuks valmis oma elus uue lehekülje pöörama ja parandama asju, mis sind häirivad ja õnnetuks teevad? Alljärgnevalt viis lihtsat sammu, mis aitavad sul selle aasta sügisel päris otsast alata.

1. samm: tea, mida tahad

See tundub muidugi enesestmõistetav, kuid lihtne tõde on, et enamik inimesi on õnnetud sellepärast, et nad isegi ei tea, mida nad elult tahavad. Esimese sammuna oma sügiseses totaalses muutumises pead välja mõtlema, mida sa tegelikult tahad.

Ilma eesmärkideta oleme tühi koht

Lihtne elutõde, mis on mõnikord vägagi valus, on see, et päevast päeva elades, tegeledes probleemidega alles siis, kui neid enam kuidagi vältida ei saa, ja raisates aega, ei ole just väga hea õnneretsept. Eesmärgid sunnivad meid püüdlema millegi parema poole ja panevad meid enda üle heameelt tundma; seega on osa teadmisest, mida sa elult õigupoolest ootad, teostatavate eesmärkide seadmine. Kuidas oleks, kui asuksid kohe seda nimekirja koostama? Haara pliiats (või arvuti klaviatuur) ja hakka kirjutama (trükkima), mida sa tahad eelolevatel sügiskuudel teha. See on väga hea algus, et lõpuks leida ka suuremad – elueesmärgid.

2. samm: ära karda muudatusi

Uus algus tähendab alati seda, et midagi tuleb muuta, kuid kahjuks kardame mõnikord nii väga teha isegi kõige väiksemaid muudatusi, et jääme pigem selle juurde, mida juba tunneme ja teame, kuigi oleme ise seejuures õnnetud.

Muudatuste tegemine nõuab otsusekindlust

Tähtis on ennast veenda, et ainus viis sel sügisel otsast alata on teha oma elu argirutiinis mõned suured muudatused. Ära aga kunagi tee seda mõtlemata, mis iga muudatus su ellu toob. Rumalate riskide võtmine tasub end harva ära ja sama kehtib rumalate, hoolimatute muudatuste tegemise kohta. Kaalutletud elumuutused on aga hoopis teine asi: need parandavad suuresti su võimalusi teha oma elus uus, edukas algus.

3. samm: pööra tähelepanu tervisele

Tahame või mitte, aga tervis on meie elus kõige tähtsam asi, kuna see annab meile võimaluse elada elu nii, et saame kogeda kõiki arvukaid põnevaid asju. Tervise parandamine või tugevdamine on seega sügisese uue alguse üks kõige tähtsamaid aspekte. Kuidas tervist parandada?

Korrapärane füüsiline aktiivsus ja tervislik toitumine

Korrapärane füüsiline aktiivsus ja tervislik toitumine on kõige olulisemad asjad, mida saad ise oma tervise heaks ära teha. Tehes korrapäraselt trenni ja süües tervislikult, on sul võimalik ära hoida kõige ebameeldivamaid haigusi, nagu stress, krooniline väsimus, laiskus, sagedased külmetushaigused, peavalu ja muud sellised nuhtlused, mis praegust moodsa aja ühiskonda vaevavad, ning vähendada riski haigestuda rasketesse, surmaga lõppeda võivatesse kroonilistesse haigustesse, nagu südamehaigused, diabeet või vähk.

4. samm: liigu uude keskkonda

Me muutume sageli oma igapäevase rutiini vangiks ja selles on kõige suurem süü (lisaks meile endile) keskkonnal – inimestel, kohtadel ja asjadel. Mõnikord on kõige parem uus algus see, kui vabaned mõnest sellisest tegurist.

Suured ja väikesed keskkonnamuutused

Suurte muutuste hulka kuuluvad uue kaaslase leidmine, uue seltskonna leidmine vaba aja veetmiseks, teise riiki või linna kolimine, vanast töökohast lahkumine, uue töö leidmine jne. Kuigi sellised suured muutused on mõnikord ainsad, mis võivad aidata sul elus uut lehekülge pöörata, on need üsna dramaatilised ja võivad mõnikord parajalt põrutada, nagu lendu visatud bumerang, mis hooga su enda pead tabab. Seda silmas pidades võib olla parem alustada sel sügisel väikeste muutustega: leia uus sõber, leia uus hobi, koli uude korterisse või lihtsalt värskenda oma praegust kodu või osta uus riidekapp. Iga väike muudatus keskkonnas annab sulle uut energiat ja tõukab su sammukese lähemale uue alguse tegemisele.

5. samm: ole uudishimulik

Uudishimu sunnib meid edasi liikuma, muudab meid kui inimesi paremaks ja täidab meie päevad suure hulga huvitavate asjade ja tegevustega. Uudishimu puudumine annab sageli vastupidise tulemuse: stagnatsiooni, sotsiaalse tõrjutuse ja igavuse.

Uudishimulik võib olla mitut moodi

Uudishimulik võib olla mitut moodi: õppides uusi asju, täites oma päevad mitmekesise tegevusega või lihtsalt uute inimestega kohtudes. Kui muudad uudishimu eeloleval sügisel oma peamiseks motoks, võime lubada, et hakkad peagi märkama uue alguse esimesi positiivseid tulemusi.

Allikas: Dormeo

Head Uudised GoodNews