1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. Üliedukate inimeste seitse rahalist oskust
Üliedukate inimeste seitse rahalist oskust

Üliedukate inimeste seitse rahalist oskust

Miks teenib osa inimesi elu jooksul 10 korda rohkem raha kui sina? Kas nad töötavad 10 korda rohkem? Kas nad on 10 korda targemad? Muidugi mitte. Asi on lihtsalt selles, et jõukad inimesed valdavad rahalisi oskusi. Hea uudis on see, et ka sa sina oled võimeline neid omandama, on raamatu “Ühe minuti miljonär” autorid Mark Victor Hansen ja Robert G. Allen veendunud.

Jagame lugejatega raamatust seitset rahalist oskust.

  1. oskus – väärtustamine. Nad näevad igas dollaris rahaseemet. Samamoodi nagu tilluke tammetõru võid kasvada võimsaks tammeks, võib iga dollar sirguda võimsaks rahapuuks. Kui hävitad tammetõru, siis hukkub ka selle sees olev tammepuu. Rahaseemnega on sama lugu. Jõukad inimesed teavad, et ühest dollarist päevas võib tekkida miljon dollarit. Sellepärast suhtuvad nad austusega igasse kulutatud dollarisse.
  2. oskus – valitsemine. Nad valitsevad oma raha viimse pennini. Edukad inimesed jälgivad raha kulutamisel alati järgmisi tingimusi: (1) ostavad parimat, (2) küsivad ja eeldavad allahindlust, (3) kontrollivad kviitungit, välistamaks eksimusi, (4)püüavad kanda iga kulutuse seaduslike maksuvabade ärikulude alla, (5) hoiavad tšekiraamatu viimsegi pennini tasakaalus ja (6) panevad koju või kontorisse jõudes kviitungid hoiule. Kõigile neile tegevustele kulub kõigest üks lisaminut, kuid need panevad aluse pikaajalisele meelerahule.
  3. oskus – säästmine. Jõukad inimesed armastavad raha säästa, olles arukad kulutajad. Kuid sellega nad ei piirdu. Nad panevad vähemalt 10% oma sissetulekust hoiule.
  4. oskus – investeerida. Neil on süsteem raha investeerimiseks. Kujutle ämbreid, millesse sinu pangakontolt raha jaotatakse. Esimene ämber on sinu hädaabiämber. Lase 10% säästudest sinna voolata, kuni sul on vähemalt kolme kuu elamiskulud kindlalt pangaarvel. Kui esimene ämber on täis saanud, siis voolab 10% ühesse kolmest lisaämbrist – konservatiivsed investeeringud, mõõdukalt agressiivsed investeeringud ja üliagressiivsed investeeringud. Võta ühendust maineka investeerimisnõustajaga, kes aitaks sinu säästud kolme tüüpi investeerimisfondidesse paigutada.
  5. oskus – teenimine. Neil on väljaspool põhitöökohta mitu sissetulekuallikat.
  6. oskus – kaitsmine. Nad kaitsevad end kontsernide, ühingute, piiratud partnerluse, osaühingute ja muude juriidiliste suhete abil. Tegelikult ei ole mõtet olla miljonär. Parem on elada nagu miljonär, kuid omada enda nimel võimalikult vähe vara.
  7. oskus – jagamine. Nad on väga helded ning jagavad vähemalt 10% sissetulekust annetusteks. Saladus seisneb selles, et raha paljuneb jagamise tulemusena kiiremini. Lahkesti jagades pääsed universumi pumba juurde. Raamatu autorid innustavad looma pärandit, mis elab sinust kauem. Istuta rahapuu sinna, kust teised saaksid vilju noppida. See on tõeline küllus.

Saada miljonäriks ja olla miljonär tähendab õppida seda, mis inimesi motiveerib – õppida masside käitumise taga märkama vajadusi. Motivatsioonikõneleja Zig Ziglar on öelnud: “Sa võid saada kõik, mida tahad, kui aitad küllalt paljudel inimestel saada, mida nemad tahavad.” Igaüks tahab midagi. Sina pead lihtsalt välja selgitama, mida nad tahavad, ja neile seda pakkuma.

Head Uudised GoodNews