1. Avaleht
  2. Hingele
  3. TUTVU ISEENDAGA! Sisemina töötuba aitab ennast leida ja aidata
TUTVU ISEENDAGA! Sisemina töötuba aitab ennast leida ja aidata

TUTVU ISEENDAGA! Sisemina töötuba aitab ennast leida ja aidata

siseminaMe oleme vist kõik tähele pannud, et elame ajastul, kus kõik toimub kiiresti ja muutub sama kiiresti, ruttav tempo aga paiskab segi meie sisemise maailma, tekitades stressi ja depressiooni. Kuidas sellest üle saada ja üle olla? Kaks noort naist, Mai-Liis Kivistik ja Gerda Kuus, on kõigi meie abistamiseks loonud keskkonna nimetusega Sisemina.

Millega on siis tegu? Vastavad loojad: “Sisemina on workshop, mis keskendub iseenda leidmise teekonnale ja mis aitab Sinul enda sisemaailmaga põhjalikumalt tutvuda. Miks otsustasime sellise workshopi kokku panna? Vastus on väga lihtne: liiga sageli oleme hõivatud, et üldse asjade üle põhjalikumalt järele mõelda — mida mina tahan? Miks olen midagi otsustanud või jätnud otsustamata?

Meie workshop on üles ehitatud küsimuste ja arutelude vormis ning sisaldab ka kodutööd. Saame kokku 3 korda ja poolteist tundi ning grupi suurus on ca 6-8 inimest. Grupp on väike just selle mõttega, et eriti  eestlased kardavad ennast avada, kuid kui on väiksem grupp, siis ollakse avameelsem ning läbi kodutööde ja arutelude süüvitakse iseenda tuumani. Kuna me kohtume ühe kuu vältel mitu korda, siis tekib ka sõprusside, mis võetakse ka edaspidisesse ellu kaasa. Sisemina jälgib motot: “Neli korda kinnistub su väljaöeldud mõte sinu alateadvusse, kui sa mõtled sellest, välja ütled, kirjutad ja arutled selle üle.””

Miks selles workshopis osaleda? “Tihti tabame end mõttelt, et midagi peaks elus muutma, sest rahulolematus poeb põue. Vahel isegi julgeme tunnistada, et me pole õnnelikud. Nimelt sellepärast, et unistused, millele ei anta konkreetse eesmärgi kuju, ei kipu täide minema. Tekib doominoefekt ja leiamegi end olukorrast, kus midagi on justkui viltu ja lihtsalt ei oska väljapääsu leida. Kui aga sinu unistus või eesmärk on tõesti see, mida sa tegelikult tahad, ja sa tead, miks sa seda tahad, on palju kergem mitte käega lüüa.”

Millele Sisemina keskendub? “Selgitame välja iseenda salasoovid. Õpime unistama. Seame eesmärgid. Kujundame eluratast ja selle tasakaalu. Arendame analüüsivõimet. Paneme paika ühe ideaalse aastaplaani.”

Mis on Sisemina visioon? “Meie visioon on aidata inimestel jõuda kiiremini selgemate sihtideni, mis just neid endid õnnelikuks teeks. Kui Sa endalt ikka ja jälle ei küsi, mida Sa tegelikult tahad, siis oled järjest enam vastuvõtlik teiste mõjutustele ning lased neil kaudselt või otseselt enda eest valikuid teha. Sisemina aitab Sul paika panna iseenda plaani täisväärtusliku eluni.”

Eelmise hooaja lõpetas Tarvo Tobbi oma kogemuste jagamisega ja raamatu esitlusega. Lisaks lõppesid äsja ka Sisemina I vinged suvepäevad Jänedal kahe täispika päevaga. Esimene päev keskendus füüsilisele tegevusele koos matkamisega ja teine päev vaimsele tegevusele, mis sisaldas hommikujoogat ja meditatsiooni.

“Hetkel tegeleme oma imago redisainimisega. Tahame muutuda veel naturaalsemaks, hingelisemaks ja sügavamõttelisemaks. Paralleelselt sellega tegeleme ka äpi arendamisega, mis peaks olema justkui abivahend meie workshopi läbinud inimestele, hoiab oma eesmärkide saavutamisel nii-öelda “näppu pulsil”. Meie kohtume gruppidega ühe kuu vältel, aitame panna paika sihid, kuidas olla endaga rahul, meie saame aidata suuna paika panemisel, kuid äpp on see, mis hoiab neil meie eest sihti silme ees.”

Sisemina alustab oma II hooaega kahe uue grupiga. Täpsem info SIIN ja SIIN!

Lisaks jätkatakse traditsiooni huvitavate inimeste loenguseeriatega ja selle hooaja avab Mihkel Sepp (TimeBook asutaja) koos oma ajaplaneerimise näpunäidetega. Loe lähemalt SIIT!

Kõik need koolitused toimuvad Sisemina uue koostööpartneri, Kalamajas asuva Stuudio Sirendus, ruumides.

Jüri Kukk

Head Uudised GoodNews