1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Triinu ja Anu Taul ning Jane Kruus viivad akustilis-müstilisele rännakule
Triinu ja Anu Taul ning Jane Kruus viivad akustilis-müstilisele rännakule

Triinu ja Anu Taul ning Jane Kruus viivad akustilis-müstilisele rännakule

Tallinnas Püha Katariina kirikus toimub 14. septembril kontsert-rännak ”Esivanemate radadel” kolme vahva lauljatariga.

Triinu Taul on ainulaadne laulja, muusik, intuitiivne heliterapeut, kes on õppinud erinevaid šamanistlike praktikaid ja kogemuslikult omandanud Amazonase džungli põlishõimude kultuuri ja tervendusviise. Triinu omab samuti tugevat sidet oma juurte ja loodusega. Tema lauluhääl on kordumatu, selle kõlas peegeldub ürgsete loodusrahvaste teadvus ja müstilised heliruumid. Triinu muusika on nagu killuke lopsakat ürgloodust. See on hetk, kus vaikib meel ja rahunevad mõtted.

Anu Taul ütleb, et tema hing heliseb ajast, mil ta end mäletab: „Laulmine on olnud alati minu elu loomulikuks osaks. Helide ja hääle kaudu olen ühenduses looduse väe ja loojaga. Lauldes olen üleni laul ise, kõikehõlmav armastus, looja ja osake kõiksusest. Muusika sünnib südamest ja just siin asub meie päriskodu, universumi kese. Oma häälega aitan leida tee sinu enda päriskoju, hoida see puhta ja tervena. Võime laulda isekeskis ja vaikselt ning üheskoos ja võimsalt. Koos lauldes sünnib imeline ühisloomine, võimas südameväravate avanemine ja hinge rõõmustav vabanemine. Regilaulude iidse rütmi saatel võime kulgeda läbi aja ja ruumi. See laulmise viis on vägev pärandus meie esivanematelt, mis aitab kinnitada oma juured sügavale maasse, täites meid allikaist voolava sügava tarkusega.“

Jane Kruus lõpetas 2012. aastal lavakunstikooli näitlejaeriala, kuid alates sellest on ta otsinud, loonud ja leidnud selle elu kõige tähtsama rolli: iseenda. Ja seda just peamiselt läbi muusika, heli ja vaikuse. Olles ise loojaks ja lastes läbi enda tulla siia maailma kõike seda maagilist, mis parajagu tundub õige ja ilus. Jane hoiab ruumi, et kuulajatel oleks võimalus olla ise, päris ise, aus ja avatud, et võtta vastu hetke, mis lahti tahab rulluda.

Rohkem infot leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews