1. Avaleht
  2. Hingele
  3. TASUTA VEEBISAADE I Krista Lensin: me peame rääkima avameelselt oma tunnetest häbita
TASUTA VEEBISAADE I Krista Lensin: me peame rääkima avameelselt oma tunnetest häbita

TASUTA VEEBISAADE I Krista Lensin: me peame rääkima avameelselt oma tunnetest häbita

“Täna on meid korraga väga palju – inimesi,  kes vajavad abi.  Mõned on kaotanud töö, teised sihi ja eesmärgi elus.  Paljud tunnevad, et äkitselt ei ole nad enam midagi väärt ega kellelegi vajalikud ja nad ei tea kuidas ja kuhu edasi liikuda,” ütleb tuntud saatejuht Krista Lensin, kes lööb kaasa “Teadlikult õnnelik mina” kogukonnas.

Sa ei ole üksi!

Need tunded mis inimesi valdavad on igapäevased muremõtted, ärevus ning metsik hirm teadmata tuleviku ees. See aga omakorda on kiire tee tõsise depressiooni ja madala enesehinnanguni. “Negatiivsed tunded on halvanud sadu tuhandeid inimesi, mis samas tähendab – sa ei ole üksi!” ütleb Krista.

Krista sõnul me peame rääkima avameelselt oma tunnetest ning tekkinud olukorrast ilma häbita, just nii nagu see päriselt on. Me peame otsima abi ja aitama neid, kes abi vajavad.

Ekspertide nõuanded ja praktilised lahendused

Täna avatud “Teadlikult õnnelik mina” on kogukond, kuhu on koondatud paljude ekspertide nõuanded, praktilised lahendused, ja kogemuslood.  Päris inimeste päris lood mis räägivad läbikukkumisest, madalseisust, aga ka uuest algusest.

Krista sõnul “Teadlikult õnnelik mina”  tegijad usuvad, et nii lääne- kui ka ida meditsiini valdkonnast saab leida igaüks enda jaoks parima lahenduse. Miks mitte ka ühendades neid, et leida kiireim tee august välja. “Sellepärast ei pea jooksma mööda erinevaid meedikuid, psühholooge, alternatiivmeditsiini valdkonna inimesi. Ei pea seisma järjekorras ega tundma häbi või ebamugavust. Oleme loonud ühtse virtuaalse võimaluse tulla kokku, kuulata, tunda ja aidata, teha seda anonüümselt kuni inimene on valmis liikuma edasi,” selgitab Krista, miks selline keskkond loodud sai.

Inimlik headus ja hool ei ole siit maailmast kadunud. Tuleb vaid mured päevavalgele tuua

Krista räägib, et olles elanud pikki aastaid avalikku elu, tõmbus ta teatud ajaks eemale. “Olin sellest enamus aega üksi, nelja seina vahel, omamata mingit sihti – kuhu edasi. Pärast 15 aastat tohutult kiiret elutempot, pidevalt valetades ja naeratades, jäid minust järele vaid riismed. Tööst läbi põlenud tühi ja eesmärgita väsinud kest, teadmatuses ja hirmus tuleviku ees,” meenutab ta. “Selle aja jooksul olen ma tundnud end saamatu, andetu, ebavajalikuna, olen värisenud hirmust tuleviku ees, suutmata päevi end voodist püsti ajada. Suutmata koondada mõtteid ja soove – mis edasi. Kogu see maailm on mulle väga tuttav ja mul on oma lugu. Selles loos on palju valu: on depressiooni, ärevushäireid, buliimiat, raivimeid, paanikat, surmahirmu, ahastust, teadmatust. Selles loos olen ma nii iseendana, aga ka veel raskem iga naise jaoks –  emana.”

Krista elas enda sõnul nii üle viie aasta kaksikelu – särades punasel vaibal, olles samal ajal pidevas hirmus lapse pärast. “Valetades kõigile, mis elu ma elan, aga eelkõige valetades iseendale, et kõik on hästi.  Ühel päeval sa enam ei jaksa. Ja siis tuleb ka tugev kukkumine,” räägib ta. “Täna olen ma tagasi – rahulik, enesekindel ja peamine – elus. Just sellepärast usun, et saaksin paljusid oma looga aidata. Võimatuna tunduv olukord elus – ka see läheb kord mööda. Ja omast kogemusest võin kinnitada, et päeval, mil sa enam ei jaksa varjata ja hakkad rääkima oma murest, on abi palju lähemal kui sa kunagi arvata oskaksid. Me ei ole üksi.”

Täna kell 19.00 toimub ka veebisaade Teadlikult õnnelik mina – teadlik teekond terve ja õnneliku eluni!”, mida viivad läbi lisaks Krista Lensinile ka Edu Akadeemia, Triinu Niiberg-Pikksööt, Tia Kuusk ja Helina Kalda.

Head Uudised GoodNews