1. Avaleht
  2. Sündmused
  3. Tasakaalukeskuse hingamiskursus: õpi kuulama keha
Tasakaalukeskuse hingamiskursus: õpi kuulama keha

Tasakaalukeskuse hingamiskursus: õpi kuulama keha

Tasakaalukeskus jätkab Tartus 10. septembril ja Tallinnas 18. septembril uue teadliku ja vabastava hingamise kursusega.

Teisel kohtumisel on alateemaks „Õpi kuulama oma keha“.

Oma kehas veedetakse kogu elu. On oluline õppida oma füüsilist keha tundma, et saada sellega sõbraks. Keha osaleb kogu elu loomises ja on seotud mistahes eluvaldkonnaga. Kui tähele panna keha iga osa funktsiooni ja olemust, võib heita pilgu kehameele seostele ja iga kehaosa probleemide varjatud põhjustele.

„Keha ja meel pole kaks iseseisvat funktsioneerivat süsteemi. Keha toimib koos kui tervik, mis reageerib nii välis- kui ka sisekeskkonnale. Meie mõtetel ja tunnetel on vahetu mõju meie füüsilisele tervisele, samuti mõjutavad kõik kehalised kogemused meie vaimset ja emotsionaalset seisundit. Kui me need kaks eraldame, siis tähendab see seda, et me ei ole mõistnud ega süvendanud suhteid oma tervikliku olemusega,“ ütleb hingamisterapeut Monika Palm, kelle juhendamisel ja toetusel grupitöö toimub.

„Keha räägib meiega sümptomite ja aistingute kaudu. Kui me pöörame sümptomi ajaloole ja mõjule tähelepanu, avastame sügavamaid ja peenemaid põhjusi, milles peitub tervenemise või  elumuutuste võti.  Selleks peame kuulama kehameele keelt. Nii saabki haigusest või sümptomist hoopis kingitus: võimalus leida iseennast. Sellel korral läheme avastuslikule retkele iseendasse teemakohase meditatsiooniga, mis on ühendatud vabastava hingamise sügavalt tervendava ja vabastava protsessiga. Protsessi toetavad kristallid oma väega,“ lisab ta.

Millest veel juttu tuleb:

uuritakse sümptomite ja aistingute seoseid kehaosade ja organitega;

avastatakse, missugused lood on seotud sümptomite ja aistingute tekkimisega;

õpitakse keha kuulama;

kuidas on omavahel seotud keha kuulamine ja sisemine jõud, tervenemine, oma väes elamine ja vaimne areng;

kuidas kasutada kehalt saadud infot tervenemiseks ja elus muutuste tegemiseks, ja miks see vajalik on.

NB! Palutakse võtta kaasa kindlasti oma kirjutusvahend kogemuste üleskirjutamiseks ja märkmete tegemiseks, et toetada oma enesearengu teekonda parimal moel.

Võib ka tegeleda ainult endale olulise teemaga. Kui on küsimusi, siis võtke julgelt Monikaga ühendust.

Iganädalane teisipäevane kursus kulgeb Tartus veebruari lõpuni välja. Tallinnas toimuvad kursused kaks korda kuus kolmapäevaõhtuti.

Head Uudised GoodNews